Grimme

Weerupdate Rooitechniek

Grimme draait topjaar in aardappelen en bieten

5 December 2018 - Niels van der Boom

De Duitse machinefabrikant Grimme organiseert deze week zijn 2-jaarlijkse noviteitenshow Grimme Technica in Damme. Het bedrijf verwacht een recordomzet te behalen in 2018. Alle takken van het bedrijf hebben dit jaar prima gedraaid. Tevens toont Grimme een aantal nieuwe machines.

Grimme Group verwacht dit jaar een 'eencijfergroei' door te maken bij alle bedrijven. Naast de aardappel- en bietentechniek van Grimme zelf, doen ook de dochterbedrijven het goed. Dit zijn Internom (kunststof), Ricon (zeefmatten), Spudnik in de Verenigde Staten (VS) en Asa-Lift in Denemarken. Dit laatste merk krijgt vanaf 2019 dezelfde styling als Grimme. In 2017 behaalde de Grimme Group een omzet van €459 miljoen.

Tijdens de Bejo Dagen in september toonde Grimme hun samenwerking met het Britse Stanhay. Op de Grimme Technica volgt de officiële internationale introductie. Daarmee wordt ook de groentezaaitechniek toegevoegd aan het portfolio van het bedrijf.

Grimme grijpt de Technica aan om nieuwe of vernieuwde producten aan het publiek te tonen. Dit zijn de EVO 280 aardappelbunkerrooier, Rexor 6200 en 6300 bietenrooiers, Stanhay zaaimachine en Asa-Lift wortelbunkerrooier.

Nieuwe aardappelrooier
EVO 280 wordt gelanceerd als vervanging van de SE 150-60. De verstek-bunkerrooier meet 3 meter buitenwerks, waardoor hij overal in Europa legaal over de weg mag (zonder speciale ontheffingen). De nieuwste generatie Rexor zelfrijdende bietenrooiers krijgt een update, mede voor de Stage 5 emissienormen en de Stanhay en Asa-Lift machines zijn nu in een Grimme jasje uitgevoerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Meer over

grimme
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden