Nieuws Agractie 2019

'Het is een opeenstapeling van frustraties'

1 Oktober 2019 - Niels van der Boom - 3 reacties

Henk Bleker, oud-staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, spreekt dinsdagmiddag 1 oktober de duizenden boeren in Den Haag toe tijdens de protestactie. Hij hoefde niet lang na te denken toen de organisatie hem vroeg: "Het is een opeenstapeling van boosheid, verontwaardiging en frustraties. Dit zat er gewoon aan te komen."

Tussen 2010 en 2012 was de CDA-politicus onder andere verantwoordelijk voor de landbouwportefeuille in het Nederlands kabinet. Sinds 2014 is hij voorzitter van Vee&Logistiek Nederland. In Mongolië is hij mede-eigenaar van een melkveebedrijf.

"Ik ga geen felle politieke speech op het podium houden", verklaart hij bij Boerenbusiness. Wat zijn boodschap dan wel gaat zijn, laat hij voor nu in het midden. "Toen ik gevraagd werd door de organisatie Agractie was het voor mij vrij snel duidelijk. Ik snap de beweegredenen van dit protest. Het zat er gewoon aan te komen."

Opeenstapeling van frustraties
Bleker, die veel lezingen in Nederland geeft voor agrarisch ondernemers, merkt naar eigen zeggen hoe de beroepsgroep steeds verder benadeeld wordt. "Het is een opeenstapeling van frustraties. Het gaat niet om 1 ding, maar om de algehele waardering van de sector."

"De boeren werken dagelijks keihard voor een veilige voedselvoorziening. Daar mag het Haagse wereldje weleens wat waardering voor uitspreken", vervolgt hij in een verklaring. Na het interview stapte Bleker op de fiets om polshoogte te nemen op het Malieveld. "Ik wil zelf de sfeer proeven onder de boeren."

Het regent positieve reacties op de social-mediakanalen. Automobilisten staan naar verluidt blij in de file en steunen boeren. Dat verbaast Bleker niet: "Alle imago-peilingen tonen aan dat 75% tot 80% van de bevolking trots is op de agrarische sector en onze boeren steunt."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
jpkievit 1 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884178/het-is-een-opeenstapeling-van-frustraties]'Het is een opeenstapeling van frustraties'[/url]
1jan 2020 maken we de balans op
Frans 1 Oktober 2019
Jpkievit blijft wel sokken breien bij de kachel, waar anderen verzet bieden en de kolen uit het vuur halen. Hoe herkenbaar.
Pieter 3 Oktober 2019
Malieveld is net het rode plein in Peking die alle mobiele telefoons volgen.

op merkelijk bij Bleker zijn eerste zin werd de T.V straiming op zwart gezet even later ook omroep Groningen.Wie zit hier achter knoppen dat is bijna een kamer vraag waard.

JPkievit weet niet hoe de propaganda machine elke maandag ochtend wel weer gaat staimen heeft bij RTL. Maak me nu wel zorgen over vrijheid van meningsuiting bij de B.V Nederland.
(Reclame boodschappen van dierenclub heeft zijn prijs bijbaar bij commerciële omroepen) Heeft Campina daar ook nog reclame boodschappen lopen?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden