Shutterstock

Inside Uienmarkt

Zet de vraag naar Nederlandse uien door?

17 Januari 2020

De Nederlandse pakstations hadden het in de laatste weken van 2019 razend druk. Hoe is de situatie nu?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een volume van 714.995 ton uien ligt de export op koers van een nieuw exportrecord. De ruime cijfers van de laatste weken van 2019 beginnen echter te stagneren. Vorige week hebben veel verpakstations het nog erg druk gehad met de laatste uien voor Senegal. Naast Senegal neemt ook Ivoorkust gas terug, waardoor de Nederlandse exporteurs nu hun grootste afnemers van de afgelopen 2 weken moeten missen. Hierdoor is het deze week een stuk rustiger op de werkvloer.

Doordat verpakkers het een stuk rustiger hebben, zijn de baalprijzen onder druk komen te staan. Voor de meest gangbare sorteringen wordt in de baal €18 tot €20 betaald. Verpakkers hebben voor de rest van de maand nog voldoende voorraad, hierdoor worden er weinig partijen bijgekocht.

De regionale beursprijzen blijven deze week dan ook in het spoor van de notering van vorige week. Alleen beurs Goes verhoogt de bovenkant van de 60mm opwaarts sortering tot €16, maar verder laten de noteringen een klein minnetje of een onveranderde status zien.

Bekijk alle noteringen hier

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden