Nieuws Dieselprijs

Dieselprijs inmiddels 20% gedaald

27 Maart 2020 - Erik Colenbrander

De ongekende groei van het wereldwijde olieoverschot heeft ook een uitzonderlijk langdurige en diepe daling van de dieselprijs tot gevolg. Farmers4all.nl verkoopt nu 4000 liter diesel voor nauwelijks meer dan 85 cent.

Ook LTO Ledenvoordeel brengt minder dan 90 cent in rekening  (zie grafiek). Vergeleken met de dag dat de olieprijs crashte, op maandag 9 maart, heeft de dieselprijs nog eens een 10 cent per liter ingeleverd. Sinds begin januari is de dieselprijs zelfs met 20% gedaald.

Veel omzet in voorjaar
Volgens Farmers4all directeur Richard Kimman heeft de spectaculair gedaalde dieselprijs geen merkbare invloed op de verkoopcijfers. Het is normaal voor deze tijd van het jaar dat de dieselverkoop aan boeren toeneemt. “Dat is logisch. Je hoeft alleen maar naar buiten te kijken. Iedereen is op het land bezig. Maar er wordt nu niet merkbaar extra ingekocht vanwege de gekelderde prijs.”

Gebrek aan opslagcapaciteit
Het wereldwijde record van olieoverschot kan zelfs leiden tot een tekort aan opslagmogelijkheden, luidt de inschatting van oliemarktdeskundigen.

Dit vooruitzicht van gebrek aan opslagcapaciteit zet de olieprijs verder onder druk. De prijs van een vat ruwe Brent-olie daalde deze week naar $25 per vat. Begin dit jaar werd voor een vat nog $68 betaald.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Energie

Opec slaagt er niet in het tij te keren op de oliemarkt

Analyse Energie

Diesel niet goedkoper na stevige correctie olie

Analyse Olie

De rol van diesel is nog niet uitgespeeld volgens Exxon

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden