Een prachtig perceel aardappelen in zuidoost Brabant. Echter, hier is wel voldoende beregend om het gewas aan de groei te houden.
Ook in oostelijk Flevoland wordt het kanon weer uitgetrokken. Hier in een perceel B-peen, dat omstreeks eind juli geoogst zal worden. Flevoland kende afgelopen week grote verschillen in regenval. Rond Biddinghuizen viel het minste.
Winter veldbonen in noordoost Groningen. De lucht is dreigend maar ook hier is het droog. Echter, de zeer zware kleigrond levert nog veel vocht.
De winterbonen zijn inmiddels klaar met bloeien. Echter, de voorjaars gezaaide beginnen juist. Bijen profiteren hier flink van.
Een stoel aardappelen van het ras Innovator in Biddinghuizen.
Hetzelfde perceel Innovator aardappelen. De bloei begint op veel plaatsen goed op gang te komen. Tijdens deze hete aankomende week wordt echter voor doorwas gevreesd.
Een stoel Fontane aardappelen. Vier flinke knollen en enkele kleintjes.
Gras hakselen met een nieuwe demo hakselaar bij loonbedrijf Wieringa uit Roodeschool. Zij zijn hier in het plaatsje Den Andel bezig.
De stand van zaaiuien is dit jaar zeer wisselend. Dit perceel in Moerdijk werd op 19 maart gezaaid en staat prima. Onkruid is niet te bekennen.
Een perceel cichorei, eveneens in Moerdijk. Op 10 april gezaaid en wederom een prima stand.
Proefrooiing bij het ras Fontane. De teler is dik tevreden met wat er nu al onder zit. Deze zijn begin april gepoot, maar wel goed beregend.
Wederom Fontane. De knollen links zijn op 12 april gepoot. Rechts op 17 april. Beide gewassen zijn beregend, maar toch veel verschil in tal en grofte.
Met voldoende water en warm weer groeit het loof als kool. Na een week zijn de spuitsporen alweer gedeeltelijk dichtgegroeid.

Whatsapp fotoreportage

Gewassen met voldoende vocht doen het goed

30 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De gewassen die over voldoende vocht beschikken staan er over het algemeen prima op. Dat blijkt uit foto's die binnenkomen op het Boerenbusiness Whatsapp nummer. Extreem weer afgelopen week bracht pleksgewijs grote hoeveelheden water. Echter, op veel plaatsen moet het regenhaspel daarvoor zorgen. Akkerbouwers maken zich nu zorgen over de op handen zijnde hitte.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van de agrarische sector of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden