In Polen liggen nog veel uien op het land. Foto: @Novifarm
Door de aanhoudende regen in Polen, is een groot deel van de uien nog niet geoogst. Foto: @Novifarm
Nat, natter, natst. Foto: Niels van der Boom
Ook veel aardappelen moeten nog worden gerooid. Foto: Niels van der Boom

Inside: Uienmarkt

Overgrote deel Poolse uien nog op het land

5 Oktober 2017 - Redactie Boerenbusiness

Het overgrote deel van de uien in Polen moet nog worden gerooid, maar het blijft maar regenen. Ook veel aardappelen zitten nog in de grond. De prijzen zijn redelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Regen, regen en nog eens regen. In Polen levert de neerslag de boeren problemen op. Niels van der Boom, marktexpert bij Boerenbusiness, is donderdag 5 oktober in de regio Warschau. "Deze zomer heeft de regio veel water gehad. Daardoor zijn er veel fijne uien. Ik schat dat 80% tot 85% nog moet worden gerooid."

Omdat er nog zo veel uien op het land liggen, is de huidige prijs redelijk. "De marktprijs in Warschau, die de prijs voor heel Polen bepaalt, bedraagt €0,17 per kilo, gesorteerd in 15 kilo zakken." In het zuiden van Polen is de situatie volgens Van der Boom anders. "Hier was het juist erg droog. De kilo’s zijn hier goed en de uien zijn grover. De oogst is dan ook grotendeels klaar."

Er is ook veel regen tegen Tsjechië aan en in het oosten van het land. "Bijna alle uien moeten nog van het land komen. Het is inmiddels 5 oktober en dat is best laat! Ik was deze week bij iemand die nog 130 hectare moest rooien."

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden