Beste achtergrondproductie

Boek Boeren in Business valt in de prijzen

21 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het boek Boeren in Business, Succesvolle Nederlanders over hun Boerenroots, is in de prijzen gevallen bij de verkiezing van de Gouden Greep. Dit is de prijs van de Nederlandse Vereniging van Land- en Tuinbouwjournalisten (NVLJ) voor de beste journalistieke productie over het jaar 2015.

Het boek, dat vorig najaar is uitgebracht ter ere van het tienjarig bestaan van DCA Groep en het vijfjarig bestaan van Boerenbusiness.nl, is de winnaar geworden in de categorie Achtergronden bij het nieuws. De jury van de Gouden Greep waardeert het boek vanwege de kwalitatief sterke inhoud en de fraaie vormgeving en fotografie. Ook worden de huidige agrarische ondernemers, zo omschrijft de jury, ‘een kritische maatschappelijke spiegel voorgehouden.’

In Boeren in Business vertellen twaalf succesvolle bekende Nederlandse boerenzonen- en dochters over hun afkomst en hun jeugd op de boerderij. En in hoeverre hun boerenroots van invloed zijn geweest op het verloop van hun carrière.  In het boek staan interviews met onder meer Cor van Zadelhoff, de grootste makelaar van Nederland, Cees Helder, de eerste topkok met drie Michelin-sterren, Bob Crébas, oprichter van Marktplaats.nl en wijlen Jaap Buijs, de succesvolle artiestenmanager uit Volendam.

Ook olympisch schaatskampioene Marianne Timmer en beursgoeroe Jaap van Duijn komen aan het woord.

Wilt u Boeren in Business ook lezen? Het boek is hier te bestellen via Bol.com

De Gouden Greep 2015 is gewonnen door Martijn ter Horst, journalist van Boerderij, met zijn dossier over de Stalregistratie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden