Beloven Rabobank en ABN Amro

Ruime compensatie voor renteswaps door banken

28 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Zowel de Rabobank als ABN Amro beloven ruimhartig te zijn bij de toegezegde compensatie voor ondernemers gedupeerd door ongeschikte rentederivaten. Zo meldt BNR op basis van een hoorzitting in de Tweede Kamer. Tijdens de zitting werd ook toegegeven dat het dossier best sneller afgerond had mogen worden. 

De Rabobank was de laatste die over de brug kwam in het dossier renteswaps. Het betekende een oplossing voor de ondernemers die al diverse jaren in de rats zaten door een geflopte renteswap. Met een dergelijke swap konden ze zich indekken tegen rentestijgingen op een tijdstip dat de wereld riep dat rentes alleen maar konden stijgen. Veel ondernemers waren niet bekend met de keerzijde en die is betalen wanneer de rente daalt. Toen de rente hard onderuit ging kwamen veel ondernemers klem te zitten

Een schrale troost voor de ondernemers die sinds 2012 hiermee te maken hebben is dat de banken nu aangeven ruimhartig te zijn. Dit zei zowel de topman van de Rabobank als de topman van ABN Amro. In juli stemden de banken in met het herstelplan renteswaps.

Nu beloofde Rabo-topman Wiebe Draijer dat de overeenkomst naar 'de geest en niet naar de letter'wordt geïnterpreteerd. Wat inhoudt dat de regeling verder gaat dan de personen genoemd in de regels. Zowel ABN Amro als de Rabobank gaven toe dat het dossier best sneller had mogen worden afgerond.

Lees alles terug in het dossier renteswaps 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden