Wie zijn de anderen?

CDA verdubbelt het aantal landbouwwoordvoerders

29 Maart 2017 - Herma van den Pol

De uitslag van de verkiezingen laat zich horen in het politieke speelveld. Zo voert het CDA een verdubbeling in van het aantal landbouwwoordvoerders. Daarbij zal Jaco Geurts het leeuwendeel voor zijn rekening blijven nemen. Wie worden de andere landbouwwoordvoerders? 

Jaco Geurts en Maurits von Martels gaan, namens het CDA, samen de landbouw vertegenwoordigen. Geurts zegt dat het 'mooi' is dat er versterking gekomen is. 

Von Martels en Geurts verdelen de taken

Hierbij wordt Geurts verantwoordelijk voor de dossiers landbouw, visserij, natuur, plattelandsbeleid en krimp. Daarnaast blijft hij de onderwerpen over water en milieu die gerelateerd zijn aan de landbouw voor zijn rekening nemen. 

Von Martels gaat de onderwerpen glastuinbouw, gewasbescherming, biotechnologie, dierenwelzijn (niet productiedieren), dierproeven, gastvrijheidseconomie en toerisme onder zijn hoede nemen. Voor Infrastructuur en Milieu gaat hij zich bezighouden met spoor, milieu (dan geen landbouwonderwerpen), externe veiligheid en biobrandstoffen. Naast deze onderdelen prijkt er ook sport op zijn cv.

Dion Graus woordvoerder af
Maurits von Martels mag dan een nieuw gezicht zijn, maar de meeste partijen behouden de vertrouwde landbouwwoordvoerders. Helma Lodders blijft namens de VVD verantwoordelijk voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit en het pensioenstelsel. 

Elbert Dijkgraaf blijft voor de SGP het woord doen, Esther Ouwehand voor de Partij voor de Dieren en Rik Grashoff blijft de landbouwwoordvoerder namens GroenLinks. Bij D66 is er nog geen officiële landbouwwoordvoerder aangesteld, maar het is al wel duidelijk dat Tjeerd de Groot plaats gaat nemen bij de vergaderingen. Het lijkt erop dat D66 ervoor kiest om meerdere woerdvoerders aan te stellen. 

Barry Madelaar nieuwe landbouw-woordvoerder voor de PVV

Er zijn nog een aantal nieuwe gezichten. Zo neemt Barry Madlener het stokje over van Dion Graus als landbouwwoordvoerder van de PVV. Frank Futselaar neemt het woord over de landbouw namens de SP. 

Vrijdag neemt Von Martels plaats in de studio van Boerenbusiness. Heeft u nog vragen stel ze dan onder ons 'vragen aan Maurits von Martels'-artikel

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden