Farming Simulator 2015

Nieuwe trekkers voor de digitale boer

8 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Sinds 2008 kunnen mensen die het boerenvak ambiëren, maar niet de handen vies willen maken, terecht bij Farming Simulator. Het populaire computerspel is inmiddels ruim 4 miljoen keer verkocht wereldwijd. De fabrikant heeft intussen de 2015 versie al aangekondigd. Naast de akkerbouw- en veehouderij kun je, vanaf volgend jaar, in de bosbouw terecht.

Wie denkt dat het spelletje alleen voor boerenzoons en dochters is heeft het flink mis. Sinds de lancering van de eerste versie in 2008 is de populariteit enorm toegenomen. Ook de techniek ging flink vooruit en de 2015 versie kan prima meekomen met andere games op de markt. Op internet is een enorme community te vinden die zelf trekkers en machines ontwerpen om in het spel te gebruiken.

De 2015 versie komt voor de PC en Mac in oktober van dit jaar op de markt. Wil je hem op de Playstation 3 of Xbox 360 spelen,dan zul je tot volgend voorjaar moeten wachten. Van de 2014 editie is er ook een versie voor tablets en smartphones. Volgens de makers is de nieuwe game flink verbeterd. Zo zijn de visuele effecten erop vooruitgegaan en zorgt een nieuwe ‘engine’ ervoor dat de zaak grafisch allemaal veel sneller en beter draait.

Nieuw dit jaar zijn uiteraard de laatste trekkers, zelfrijders en werktuigen. Standaard zijn die in het spel van Case IH, Deutz-Fahr en New Holland. Nieuw dit jaar is dat je, naast het verbouwen van gewassen en houden van dieren, ook aan de slag kunt gaan in het bos. Dat doe je in Scandinavië. Daarvoor zijn er bomenrooiers, transportvoertuigen en versnipperaars aanwezig.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden