Cows and more app

Dierziekte opsporen met plaatjes kijken

7 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

We hadden al een app om onkruiden te herkennen en om ziektes in suikerbieten te vinden. De Landwirtschaftskammer Noordrijn-Westfalen lanceert op de Eurotier officieel hun Cows and more app. Het programma bestaat uit een foto database met foto’s van ziekteverschijnselen. Ook kun je koeien een waarde geven aan de hand van hun gezondheid.

De app geeft suggesties over behandel methodes

Volgens de makers is de app zeer gebruiksvriendelijk en simpel opgezet. Het moet je helpen om zwaktepunten te vinden in de kudde aan de hand van het koe gedrag. Je kunt de dieren een waarde geven als het gaat om hun gezondheid en wat de oorzaak van een zwakker dier is. Ligt het probleem bij de mens of een machine.

De app is gemaakt voor tablets en bestaat uit een afbeeldingen databank. Je kunt hiermee in de stal direct afbeeldingen vergelijken met het dier. Bovendien laat de app een schaal zien die je helpt beoordelen hoe erg een bepaalde aandoening is. Deze data wordt offline bewaard. Je hebt dus geen internetverbinding in de stal nodig.

Aan de hand van een analyse in de stal geeft het programma suggesties die het herstel van de koe moet bespoedigen. Gegevens worden grafisch weergegeven, zodat zwaktepunten gemakkelijk zijn op te sporen. Ook is het mogelijk de gegevens te exporteren naar andere software programma’s voor koe management. De app is genomineerd voor een gouden medaille op de Eurotier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden