iPad Air 2 en Mini 3

Vooral kleine vernieuwingen voor iPad

21 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Donderdag 16 oktober lanceerde Apple twee nieuwe iPads op hun hoofdkantoor in Californië. Het zijn vooral kleine vernieuwingen, die in schril contrast staan tot de recent gelanceerde iPhone. Ondanks de dalende verkoopcijfers heeft Apple vertrouwen in hun tablet. Zo worden er nog steeds meer van verkocht dan alle PC’s bij elkaar.

Beide nieuwe iPads zijn iets dunner, hebben een krachtigere chip en vingerafdruksensor. Dat is het wel zo’n beetje. Volgens Apple moet de nieuwe Air 2, met zijn A8X chip, zo’n veertig procent sneller werken dan de voorganger. Grafisch werkt de tablet 2,5 keer sneller. Wellicht ook een voordeel wanneer meer fabrikanten de iPad gaan gebruiken om machines aan te sturen via een zogenaamde virtual terminal.

De schermgrootte laat Apple ongewijzigd. Dat is 9,7 of 7,9 inch (24 of 20 centimeter). Met zijn behuizing van 6 millimeter is de nieuwe Air 2 18 procent dunner dan zijn voorganger. Het vernieuwde retina scherm moet de hoeveelheid weerspiegeling met 58 procent verminderen. Voor on-board gebruikers op de trekker of machine geen verkeerde feature. Wie graag foto’s maakt met zijn tablet zal blij zijn met de 8 megapixel camera.

De iPad Mini 3 heeft nog minder wijzigingen dan zijn grote broer. Alleen de vingerafdrukscanner is nieuw, die Apple al op de iPhone 5S en 6 gebruikt. Ook de Air 2 krijgt zo’n sensor. Dat zorgt voor een betere veiligheid, maar het baant ook een weg om te kunnen betalen met je smartphone of tablet. Handig wanneer je op de trekker zit en reserveonderdelen moet bestellen. Even je vingerafdruk scannen en het systeem weet direct wie erachter zit en of die persoon bevoegd is.

Wie zijn iPad graag vol zet met bestanden zal blij zijn met de vergrootte opslagruimte van 16, 64 of 128 gigabyte. De nieuwe iPad Air 2 is nu al te bestellen in Nederland. De adviesprijzen bij Apple bedragen 499, 599 of 699 euro. Wil je hem op een mobielnetwerk gebruiken, dan moet je nog eens 120 euro extra betalen. Wie niet op het nieuwste model zit te wachten kan de eerste iPad Air nu ook voor 100 euro minder aanschaffen. De iPad Mini 3 heeft eenzelfde prijsopbouw. Alleen begint die bij 100 euro lager.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden