Daling van 13 procent

Omzet Agco raakt in negatieve spiraal

30 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Machineconcern Agco zag in het derde kwartaal de omzet met zo’n 13 procent dalen, ten opzichte van een jaar eerder. In de afgelopen drie maanden werd een omzet van 2,2 miljard dollar gerealiseerd. Wordt gekeken naar de eerste negen maanden, dan daalde de omzet met 8,7 procent. Vooral in Noord-Amerika zijn minder machines verkocht.

De omzet over de eerste drie kwartalen samen bedroeg 7,2 miljard dollar. In Noord-Amerika nam de markt met ruim 22 procent af. In Zuid-Amerika, Europa, Afrika en het Midden Oosten daalde de omzet met 5,4 procent. Alleen in Azië steeg de omzet met 8 procent. Kleine landbouwtrekkers verkocht Agco in het derde kwartaal meer. Grote tractoren, oogstmachines en veldspuiten werden allemaal minder verkocht.

CEO Martin Richenhagen wijt de tegenvallende resultaten aan lage gewasprijzen en negatieve verwachtingen bij boeren. Overigens komt de omzetdaling niet als een verassing voor Agco. Om de negatieve spiraal te compenseren wordt op korte termijn de kosten verlaagd en naar groei op de lange termijn gericht. Voor de lange termijn is Richenhagen wel positief. Voor nu wordt de voorraad machines bij de fabrieken en dealers verminderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden