Technische problemen

Google Glass heeft nog een lange weg te gaan

31 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Dat een Google Glass tot de verbeelding spreekt blijkt wel uit de aandacht die Klasien van de Zandschulp kreeg met haar presentatie tijdens de bijeenkomst 'Ontdek de toekomst van IT & Landbouw'. Deze werd op 29 oktober in Wageningen gehouden. Op het event liet Van de Zandschulp enkele mogelijkheden zien voor dit uiterst intelligente brilletje in de agrarische sector. Daarvoor hielp haar broer, zelf melkveehouder, haar mee ontwikkelen.

1,5

uur

gaat de Glass accu mee bij intensief gebruik

Het blijft vooralsnog bij de ideeën die ze heeft. Want, de bril is de testfase nog niet ontgroeid. Apps voor Glass worden al wel ontwikkeld, maar veelal niet voor de agrarische sector. Van de Zandschulp werkt voor het technisch ontwerpbureau Lava Design en houdt zich bezig met de experimentele afdeling Lava Lab. Door haar broer de Glass te laten dragen in de melkput en in de stal kwam ze veel te weten over de diverse mogelijkheden binnen de veehouderij.

Tijdens de presentatie wordt de toehoorders een aantal mogelijkheden voorgeschoteld. Zo kan de bril iedere koe herkennen aan zijn halsband of vlekkenpatroon. Je hebt dan direct de actuele prestaties van het dier in beeld en of er wellicht iets mee aan de hand is. Het mooie van de bril is dat je twee handen vrij hebt om iets anders te doen. Zeer nuttig voor de agrarische sector.

Ook stipt ze aan dat de bril minder snel kapot gaat. Smartphones zijn fragiel en vallen snel kapot. Bij de bril gebeurt dat niet zo snel. Ook lijkt hij goed tegen vocht te kunnen. De meeste besparing in tijd en geld kun je halen doordat registratieprocedures sterk worden versimpeld en je minder tijd op kantoor doorbrengt.

Het gebruik van de Glass moeten we volgens de ontwerpster zien naast onze smartphone en tablet. Uiteraard kan de bril taken overnemen maar vervangen, dat zal niet gaan. De komende jaren zal agrarisch Nederland ook zijn Engelse taal moeten bijspijkeren. De kans dat de besturing en apps in het Nederlands uitkomen lijkt onwaarschijnlijk. De privacy is eveneens een heet hangijzer en zeker een waar we voor moeten oppassen. Maar, sprekende vanuit haar eigen ervaringen, moeten we volgens de brildraagster eerder bang zijn voor andere apparaatjes op dat vlak.

Ontwerpers en toehoorders zijn het ermee eens dat Google Glass en andere smart glasses waarschijnlijk een groot deel van onze toekomst gaan vormgeven. Zeker op het werkvlak in het land of de stal. Echter, voor het zover is zijn we enkele jaren verder. Bij een zware applicatie gaat de batterijduur slechts anderhalf uur mee. Bij normaal gebruik is dat een halve dag. Een ander manco is dat hij zeer snel oververhit raakt. Er is dus nog genoeg ontwikkeling nodig om het echt een succes te maken. En, dan blijft er altijd nog dat prijskaartje van ruim 1.200 euro ex. BTW.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Klasien van de Zandschulp 3 November 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10860327/Google-Glass-heeft-nog-een-lange-weg-te-gaan]Google Glass heeft nog een lange weg te gaan[/url]
Leuk dat jullie een artikel schrijven over de Google Glass en de presentatie die ik heb gegeven. Er staan echter wel enkele feiten in die ik niet heb gezegd en ook niet kloppen. Dit wil ik graag rectificeren.

De Glass gaat toch zeker veel langer dan 5 minuten mee bij intensief gebruik. Bij normaal gebruik gaat de batterij ruim een halve dag mee. Wanneer de Glass continue gebruikt wordt, gaat deze ongeveer 1,5 uur mee is mijn ervaring. Het is nog niet vergelijkbaar met de batterijduur van een telefoon helaas.

Ook kunnen er zeker al apps worden ontwikkeld voor Google Glass! Er zijn ook al veel apps beschikbaar, maar nog weinig is ontwikkeld specifiek voor de Agrarische sector.

Met vriendelijke groet,

Klasien van de Zandschulp
www.lavalab.nl
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden