Voor Office app

Microsoft gaat Dropbox integreren in Office

6 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De bekende cloud service Dropbox, die wereldwijd meer dan 300 miljoen gebruikers heeft, gaat met Microsoft samenwerken om je direct Office bestanden te laten uploaden of bewerken vanuit de Office app. Dat is een onverwachte stap, want Microsoft heeft zelf al langer een cloud service.

Je kan Dropbox voor het eerst in het veelgebruikte Microsoft pakket vinden op de komende app voor iOS en Android. Die wordt binnen enkele weken gelanceerd. Met de integratie kun je Office documenten, zoals Word, Excel en Powerpoint bestanden, direct op een Dropbox account opslaan. Ook kun je ze in Dropbox direct bewerken. Begin 2015 wordt de vernieuwde versie ook in twee web versies en voor Windows phone app geïmplementeerd.

Microsoft zegt met de samenwerking in te spelen op wat klanten willen. Dropbox heeft 300 miljoen gebruikers, waarvan 70 procent buiten de Verenigde Staten. Cloud accounts zijn vooral populair voor het opslaan en verzenden van Office documenten. Dropbox schat dat inmiddels 35 miljard documenten zijn geupload naar hun online service.

De samenwerking komt als een verassing, want Microsoft heeft zijn eigen cloud dienst Onedrive. Voorheen heette die Skydrive. Echter, Dropbox geniet meer populariteit en heeft een betere naam. Ondanks dat het een direct concurrent is gaat Microsoft er daarom toch mee in zee. Bovendien hoopt Dropbox zich op deze manier in te nestelen in de zakelijke sector, waar veel meer betaalde accounts zijn te slijten.

Bovendien zijn gebruikers kritisch wanneer je verplicht bent louter Microsoftdiensten te gebruiken. Samenwerken met derden komt het imago ten goede. Dropbox beconcurreert Microsoft niet op andere fronten. De grote concurrent van Microsoft is namelijk Google. Echter, ook daar werkt Dropbox mee samen. Echter, die samenwerking strekt zich alleen uit op het gebied van veilige dataoverdracht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden