Functies uitgebreid

Dairymaster geeft tochtdetector een update

18 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Ierse fabrikant Dairymaster levert sinds 2013 de MooMonitor tochtdetector. Die draagt het dier aan een halsband om de nek. De sensor kon al sms’jes versturen maar die mobiele compatibiliteit wordt met de MooMonitor+ uitgebreid. Daarnaast geeft de sensor nu ook waarschuwingen wat betreft de koegezondheid.

Mobile connectivity, herd management, cloud computing. Dairymaster gooit er alle nieuwe smart farming termen tegenaan om hun MooMonitor+ te presenteren. Die werd eerder al gelanceerd op het hoofdkantoor in Causeway, Co Kerry, Ierland maar afgelopen week pas echt groot op de Eurotier in Hannover. Ook een app was al eerder aangekondigd maar die kan straks veel meer in de plus versie.

Dairymaster heeft veel succes gehad met hun Moomonitor. Zo is hij door de Kansas State University uitgeroepen als het meest accurate systeem voor tochtdetectie. Het apparaatje heeft een accuratesse van 88,6 procent. De + versie werkt veel meer samen met je smartphone of tablet. Overigens kun je hem nog steeds op de computer gebruiken. Op de app kun je de gezondheid en tochtigheid van iedere koe aflezen in grafieken. Zijn er problemen, dan krijg je een push notificatie gestuurd.

Loop je in het land, dan kun je via de app direct specifieke koe gegevens opzoeken. Dat doe je door de halsband te scannen of het nummer in te typen. De app is alleen voor iOS apparaten als de iPhone en iPad beschikbaar op dit moment.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden