Opvolger Orion

Nieuwe bewaarcomputer Mooij wordt persoonlijk

25 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de Interpom in Kortrijk introduceerde Mooij Agro afgelopen zondag hun nieuwe bewaarcomputer voor het grote publiek. Die draagt de naam Croptimiz-r. Dit is de opvolger van hun Orion bewaarcomputer, waarvan functies zijn geïntegreerd in het nieuwe apparaat. De Croptimiz-r is vooral visueel verbeterd. Zo kun je zelf een eigen bedrijfssituatie schetsen aan de hand van foto’s.

Mooij wil zo de bewaarcomputer meer personaliseren. Daarnaast maakt het de bediening intuïtiever en de uitwisseling van informatie gemakkelijker. Om hem te personaliseren kun je een tekening of (lucht)foto van de bewaarplaatsen naar de computer uploaden. Druk je vervolgens op het touch screen, dan ga je direct naar de juiste cel toe.

Per bewaarloods kun je meerdere aanzichten maken. Symbolen en widgets (kleine applicaties) kun je zelf naar de juiste plek slepen. Voor wie al die moeite niet wil doen heeft Mooij ook een aantal standaard situaties geprogrammeerd.

Twee jaar lang werkte Mooij Agro aan de Croptimiz-r. Het regelplatform hiervoor is in eigen huis ontwikkelt, samen met de Hotraco Group, waar Mooij deel uit maakt. De computer maakt gebruik van een canbus systeem voor de aansturing. Ook functies van zijn voorganger, de Orion, zijn overgenomen in de nieuwe computer.


Foto's als achtergrond op de Croptimiz-r bewaarcomputer van Mooij Agro moeten het voor de teler het bewaarproces overzichtelijker maken. Icoontjes en widgets kun je zelf heen en weer slepen in beeld.


Wie liever geen foto's gebruikt kan ook kiezen voor een tekening zoals deze. Mooij voorziet de computer standaard van een aantal afbeeldingen, maar je kunt ook zelf foto's uploaden.


Voor een overzicht van de verschillende bewaarloodsen kun je een (lucht)foto van je bedrijf uploaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden