Isomatch Tellus

Kverneland terminal ontvangt AEF-certificaat

25 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Isomatch Tellus terminal van Kverneland is de eerste Isobus terminal die het AEF-certificaat uitgereikt krijgt. Dit staat garant voor een vlekkeloze samenwerking van het apparaat met producten afkomstig van de samenwerkende bedrijven binnen de Agriculture industry Electronics Federation (AEF).

Ondanks dat Isobus al meer dan een decennia op de markt is om werktuigen, trekkers en computers met elkaar te laten praten is dat initiatief niet altijd succesvol geweest. Verschillende versies zorgde er in het verleden vaak voor dat de boel in de praktijk toch niet met elkaar kon ‘praten’. Reden om de AEF-certificering in het leven te roepen. Bij die organisatie zijn inmiddels 150 bedrijven aangesloten.

Begin dit jaar kreeg de Axis-H EMC kunstmeststrooier van Rauch als eerste het predicaat AEF-werktuig. Kverneland volgt nu met hun Isomatch terminal. Ook de task control en sectie aansturing van Kverneland zijn goedgekeurd door de AEF.

AEF-gekeurde Isobus machines en terminals worden voorzien van een speciale sticker. Zie je zo’n sticker, dan ben je ervan gegarandeerd dat de boel met elkaar kan praten. Ook is er een online database waar alle producten in worden opgenomen. Zo kunnen dealers snel opzoeken of hun kunstmeststrooier wel kan samenwerken met een bepaalt type trekker terminal bijvoorbeeld. Dat voorkomt een miskoop.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden