1.980 items verkocht

Ritchie Bros boekt weer record bij machineveiling

28 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het gaat de Duitse dealer Agravis en het Amerikaanse veilinghuis Ritchie Bros voor de wind met hun tweejaarlijkse veiling in het Duitse Meppen. Tijdens de meest recente editie, gehouden begin november, werden in totaal meer dan 1.980 items verkocht. Al tien jaar lang werken beide bedrijven samen om agrarische machines te verkopen. En die formule blijkt een groot succes.

De 1.890 items trokken in totaal 2.000 bieders, waarvan zich in totaal 620 personen ook daadwerkelijk eigenaar mochten noemen. De items werden aangedragen door gezamelijk 190 bedrijven. Daarvan is partner Agravis zelf de grootste. Wat betreft het aantal verkochte machines en het aantal bieders is van een record te spreken voor het Canadese veilinghuis Ritchie Bros. Tien jaar geleden startte het een samenwerkingsverband met Agravis Raiffeisen in Meppen. Daar worden exclusief agrarische machines geveild. Iets wat voorheen in Moerdijk en op de Maasvlakte gebeurde, naast machines voor de grondverzet. Daar is het bedrijf groot in geworden.

‘In tien jaar tijd hebben we vanaf onze agrarische veiling 17.500 trekkers en machines verkocht’, laat Jeroen Rijk weten. Rijk is operationeel directeur voor Europa. ‘De veiling in Meppen trekt bieders aan uit 59 verschillende landen. Die bieden mee vanaf internet of op locatie. Met de puur agrarische veiling hebben we een succesvol concept weten op te zetten, dat voorheen nog niet bekend was. Zo kunnen verkopers nieuwe markten en landen aanboren. Iets wat voorheen niet op deze manier mogelijk was.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden