Vanaf 1 januari

Becker Landtechnik neemt verkoop Kongskilde over

9 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Becker Landtechnik wordt vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de verkoop van alle machinemerken binnen het Kongskilde pakket in  zes Europese landen. Het gaat om de merken Kongskilde, Becker, Överum, Howard, Nordsten en JF. Dat doet het vanuit hun hoofdkantoor in Oberweser, Duitsland. Ook de naam wordt veranderd naar Kongskilde Agro GmbH, zo meldt Profi.

Becker Landtechnik, vanaf 1 januari dus Kongskilde Agro geheten, wordt verantwoordelijk voor de machineverkoop in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het gaat om de merken Kongskilde (grondbewerking, zaaitechniek en graan opslag), Becker (precisiezaaimachines), Överum (ploegen), Howard (grondbewerkingsmachines), Nordsten (graanzaaimachines) en JF (hooibouw), voorheen JF-Stoll.

‘Tussen 2011 en 2014 hebben we de omzet weten te verdriedubbelen’, vertelt directeur René de Zeeuw. De Zeeuw is CEO van Becker Landtechnik en zelf akkerbouwer in Nederland. ‘De verhoogde omzet legt een goede basis voor verder expansie binnen Europa. Vooral op het gebied van ploegen, voermengwagens en hooibouwwerktuigen hebben we een omzetstijging gerealiseerd. De integratie van JF is ook een succes gebleken.’

Voor 2015 heeft Kongskilde grote plannen. Het Scandinavische bedrijf wil in totaal voor 21 miljoen euro gaan investeren. Zo wordt een centraal Europees onderdelenmagazijn gebouwd, een nieuwe fabriek in Polen voor de fabricage van slijtdelen en een optimalisatie van de fabriek in Oberweser. Delen van de productie worden verplaatst naar andere locaties. In Oberweser wordt zo de nadruk gelegd op eindmontage en productontwikkeling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden