Veilig de weg op

Michelin meet via een app de bandenspanning

18 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Bandenfabrikant Michelin is bezig met het ontwikkelen van een app, waarmee de bandenspanning in drie eenvoudige stappen kan worden gemeten. Met de Pressure Calculator wordt ontwikkeld om trekkers nog veiliger de weg op te laten gaan.

Ook kan de applicatie volgens het bedrijf bijdragen aan een betere bodem door de bandenspanning optimaal aan te passen. De spanning over de banden en de verdeling over de assen wordt gemeten aan de hand van een camerafunctionaliteit die in de app zit gebouwd.

De app is in drie simpele stappen te gebruiken

De app is in drie stappen te gebruiken. Stap 1 is de belasting invoeren voor zowel de vooras, als de achteras van het trekkende voertuig. Vervolgens wordt tijdens stap 2, met behulp van het dropdown menu, het soort band van het trekkende voertuig ingevoerd. De laatste stap voor het meten van de bandenspanning is het nemen van een foto van de trekker.

Na de laatste stap neemt het ingebouwde software de taken over. Nadat het software eerst de afstand tussen het uitstekende deel en de wielassen meet, wordt automatisch de last per as berekend. Vervolgens wordt de beste spanning en de meest gewenste rijsnelheid aangegeven op de app.

Verwacht wordt dat de app in januari 2015 wordt gelanceerd.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden