Uitspraak kort geding

Greve blijft dealer van Miedema in Flevoland

19 December 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Greve blijft in 2015 dealer van Miedema in Flevoland. Dat heeft de rechter donderdag uitgesproken in een kort geding dat Greve tegen de fabrikant van onder meer aardappelpoot- en inschuurmachines had aangespannen. De rechtbank Noord Nederland veroordeelde Miedema ook tot betaling van de proceskosten en het plaatsen van een rectificatie op haar website gedurende drie maanden.

Dit meldt Greve op zijn facebookpagina. Miedema besloot na te zijn overgenomen door het Belgische Dewulf om het dealerschap van Greve per 1 januari 2016 te beëindigen. Voor komend jaar werd het bedrijf fors gekort op de dealerkortingen, zo meldt Greve. In november zijn in de Noordoostpolder (Naaktgeboren, Tollebeek) en Oostelijk Flevoland (Van Engelen, Swifterbant) twee nieuwe dealers aangesteld.

De rechter heeft nu bepaald dat Greve het komende jaar dealer van Miedema in Flevoland mag blijven. Miedema laat in de rectificatie op haar website echter ook weten dat het een voorlopige uitspraak betreft. 'De motivering van de uitspraak is nog niet bekend. Op korte termijn zal Miedema, na nadere bestudering van deze motivering, zich beraden over de gevolgen van deze uitspraak op langere termijn. Vooralsnog gaat Miedema er van uit dat de voorgenomen dealerreorganisatie zal doorgaan.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
bram 20 December 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10861266/Greve-blijft-dealer-van-Miedema-in-Flevoland]Greve blijft dealer van Miedema in Flevoland[/url]
Goede zaak. Het is schandalig hoe Greve behandeld is door Miedema alias Guido.
LEO 20 December 2014
Slechte zaak.
Ongeacht de uitkomst gaat de boer betalen.
Rob 20 December 2014
Zulke verschuivingen kennen altijd verliezers.En een contract is een contract, maar..
Greve had er een paar jaar geleden ook weinig moeite mee het dealerschap van John Deere over te nemen van een aantal collega's die al langer JD verkochten dan Greve oud is.
Ook heeft Greve er voor getekend dat hun omzet voor het grootste deel uit JD zou bestaan. De hoeveelheid Dewulf rooiers die de laatste twee jaar in de polder is verkocht had door Greve niet verkocht kunnen worden door Greve zonder contractbreuk te plegen.
Je zal als fabrikant maar een dealer hebben die geen machine mag verkopen voor er eerst 5 trekkers zijn verkocht.
Kortom, de wereld draait door en Greve staat voor een uitdaging waar ze echt wel weer uit komen. Zo niet dan klopt de stelling die ik vaak om me heen hoor: "Greve is vooral een grote dealer door de ijzersterke merken en niet door de geweldige service".
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden