Voor graangewassen

Digi-Star kan graan wegen via een app

28 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse bedrijf Digi-Star is wereldwijd een bekende fabrikant van weegsystemen, met een eigen kantoor in Nederland. Daarnaast is het eigenaar van RDS uit Engeland, die veel besturingssystemen voor machines bouwen. Half februari lanceert het de Grain Tracker app. Hiermee kun je het weegsysteem actueel uitlezen via een app en de gegevens op één plek online opslaan.

Digi-Star gaat de Grain Tracker app lancering op de National Farm Machinery show in Louisville. Die wordt half februari gehouden. De app werkt samen met het GT 460 weegsysteem. Die is bedoeld om op overlaadwagens te monteren waarmee graan van de combine in wagens wordt gelost. De app maakt, via je smartphone of tablet, contact met het systeem. Vervolgens zie je hetzelfde scherm als de chauffeur. Hiervoor moet het weegsysteem wel eerst van een wifi module worden voorzien.

Omdat het systeem via wifi werkt moet je redelijk dicht bij de overlaadwagen zijn om het weegsysteem uit te kunnen lezen. Maar, voor wie vaak op afstand zit is er Grain Tracker Online. Hierbij kun je online de status van het laden en lossen bekijken. Download je de app, dan mag je hier een jaar lang gratis gebruik van maken.

Volgens Digi-Star heeft de app drie grote voordelen. Zo kunnen combinechauffeurs direct het accurate gewicht zien en hierop hun opbrengstmeting aanpassen. Aan de andere kant kunnen vrachtwagen- of kipperchauffeurs zien hoeveel graan al is gelost in hun wagen. Als laatste is er ook de opslag van alle weeggegevens.

Later dit jaar komt de app in de app store. Voor welke besturingssystemen die beschikbaar wordt is nog niet bekend geworden maar, de focus lijkt op iOS te liggen. Volgens verkoopmanager Jack Danner wordt het volledige systeem uitgebreid met een module voor loonwerkers. Zodra het dorsen klaar is kunnen ze op de app direct laten zien hoeveel graan is overgeslagen en op wagens geladen.

Of voor de app apart betaald moet worden, naast weegsysteem, is door Digi-Star nog niet bekend gemaakt. Het bedrijf uit Wisconsin heeft een eigen locatie in het Nederlandse Panningen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse boer ziet minder in tarwe en maïs

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Analyse Granen & Grondstof

Nat weer komt Europese tarwe niet ten goede

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blijft verrassen op de tarwemarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden