Tot 600 werknemers getroffen

Ook werknemers CNH Oostenrijk naar huis

28 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De bedrijfsleiding van de CNH Industrial fabriek in het Oostenrijkse St. Valentin heeft voor 300 tot 600 werknemers arbeidstijdverkorting aangevraagd. In deze fabriek bouwt het bedrijf Steyr en Case IH tractoren. Volgens de Fiat dochter het gevolg van een sterk verminderde vraag naar trekkers. De situatie tussen Rusland en Oekraïne is hiervan de grootste veroorzaker. De productie wordt daarom teruggeschroefd.

Het bedrijfsmanagement heeft voor 15 tot 25 procent van het personeel arbeidstijdverkorting aangevraagd, voor de periode maart tot en met augustus. Dat melden Oostenrijkse media. Dit houdt in 300 tot 600 medewerkers. In 2014 werden in St. Valentin 10.000 trekkers geproduceerd voor Case IH en Steyr. De dagproductie van 43 stuks wordt nu teruggeschroefd naar 38 trekkers. Twee derde van de geproduceerde trekkers is bestemd voor Case IH en een derde voor Steyr.

Het goedkeuringsproces van de aanvraag duurt naar verwachting twee tot drie weken. Vijf jaar geleden werd ook al werktijdverkorting aangevraagd. Die periode duurde echter slechts enkele dagen. Het bedrijf staat niet alleen in de problematiek. Eind september kondigde de New Holland fabriek in Zedelgem (België) al een vervroegde sluiting aan. In de Verenigde Staten en Europa werkt John Deere aan een sanering onder het personeel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden