Farmstore importeur

Sky Agriculture komt ook naar Nederland

2 Februari 2015 - Niels van der Boom

Het bedrijf Farmstore uit Bleskensgraaf is importeur van een aantal bekende merken voor de Benelux en Nederland. Aan hun programma wordt nu het Franse merk Sky Agriculture toegevoegd. Sky is onderdeel van Sulky-Burel. Bekend van hun kunstmeststrooiers en zaaitechniek. Sky specialiseert zich eveneens in dat laatste, maar dan specifiek voor directzaai en minimale grondbewerking. De eerste machine is inmiddels in Nederland verkocht.

Het familiebedrijf Sulky Burel bouwt zaaimachine en kunstmeststrooiers en is gevestigd in Brittannië. De machines van Sky Agriculture worden bij één van de drie productielocaties van Sulky gebouwd, maar de rest doet het bedrijfje zelf. Vooral in Frankrijk en Groot-Brittannië is het merk actief.

Farmstore was al importeur van Sulky en breidt haar productpakket nu met de grijsgroene machines uit. De markt voor deze machines in Nederland is niet groot, maar Farmstore ziet toch mogelijkheden. Zo is een eerste machine reeds verkocht.

Sky presenteert op de Sima show drie nieuwe machines. Een negen meter brede zaaimachine, een getrokken vleugelschaarcultivator en een speciale kneusrol om groenbemesters te vernietigen. Deze zogenaamde Faca-rol heeft Farmstore in Nederland verkocht.

Omdat de vraag naar direct-zaaitechniek in Nederland op dit moment slechts zeer miniem is heeft Farmstore geen plannen om groot uit te pakken. ‘Concrete plannen zijn er op dit moment niet maar, misschien dat deze zomer een demonstratie georganiseerd zal worden’, vertelt Farmstore’s sales & marketing manager Chris van de Lindeloof. ‘Sky is een dochteronderneming van Sulky. Wij zijn daarom ook de officiële importeur van Sky in Nederland geworden.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden