Intelligent Band

Slim bandje voorkomt diefstal op het erf

18 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Diefstal van tractoren, quads en andere voertuigen zijn een enorm probleem in Groot-Brittannië. Ook in Nederland hebben we daar maar al te vaak mee te maken. Het Engelse bedrijf Intelligent Band denk hier een oplossing voor te hebben. Rust alle voertuigen uit met een speciale chip. Deze voorkomt dat het voertuig gestart kan worden. De 'sleutel' - een andere chip - draag je om je pols.

Veiligheidschips die als start onderbreker werken zijn niet nieuw. Eén onderbreker voor al je voertuigen is dat wel. Enig nadeel is dat je altijd met een polsbandje om moet lopen. Die heeft een chip van 2,5 centimeter doorsnee. Met één band kun je zelf het complete wagenpark starten. Hiervoor voorziet het bedrijf ieder voertuig van een unieke start-stopknop, die door dieven niet te omzeilen is.

Om de motor te kunnen starten moeten beide chips enkele centimeters van elkaar verwijderd zijn. Je hoeft hem niet op te laden en stroom is niet vereist. Als eigenaar van een wagenpark kun je meerdere bandjes in serie kopen voor je werknemers. Eén chip is gemakkelijker dan een bos met sleutels. Echter, krijg je dat bandje toch in handen, dan ligt het voordeel bij de dief.

Volgens de producent werkt Intelligent Band op iedere benzine- of dieselmotor met een 12 of 24 volt startmotor. Omdat je zelf niets hoeft te doen, behalve de startknop in te drukken - is het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Eén systeem kost 350 pond (470 euro) en is online te bestellen. Een los bandje kost 50 pond (66 euro). De fabrikant betaalt het eerste jaar echter 7,5 procent van je diefstalverzekering terug.

Volgens NFU Mutual werd vorig jaar voor 44 miljoen pond aan agrarische voertuigen gestolen op het platteland. Een stijging van 14 procent. Ook in Nederland wordt de diefstal van trekkers, gereedschap en vooral diesel een steeds groter probleem.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden