Manitou update verreikers

Slim scherm geeft chauffeur meer gegevens

20 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Niet alleen op trekkers en oogstmachines vinden innovaties plaats. De Franse fabrikant Manitou ontwikkelt een slimme bedieningsterminal die beter om kan gaan met grote hoeveelheden informatie. Het is de taak van de fabrikant om die overzichtelijk weer te geven. Daarvoor wordt van een automatisch wisselend scherm gebruik gemaakt.

Manitou gaat hun smart screen op de Sima en Intermat (grondverzetbeurs) presenteren. In de toekomst zal de fabrikant het scherm langzaam op alle machines uitrollen, schrijft Grondig. Om altijd de juiste hoeveelheid informatie aan de chauffeur te laten zien maakt het slimme scherm gebruik van een automatische wisseling.

Hoe werkt dat? De verreiker kijkt naar wat je aan het doen bent en past automatisch het beeld aan. Naast het startscherm zijn er drie verschillende schermen. Zo zie je in de rijmodus de toerenteller, snelheid en in welke versnelling je rijdt. Schakel je over naar het werken met de machine, dan komt automatisch de lastbeveiliging in beeld. Deze wordt door de joystick geactiveerd.

Manitou heeft een goed jaar achter de rug. De totale omzet steeg met zes procent, tot 1,24 miljard euro. In het laatste kwartaal steeg de omzet met twee procent, tot 309 miljoen euro. De totale verkoop steeg met 7 procent. Vooral in Noord-Europa werden meer machines verkocht. Ook Manitou heeft te maken met een sterke omzetdaling vanuit Rusland. Voor dit jaar verwacht het echter een groei van 3 procent, rekening houdend met de koersen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden