Netto omzet daalt 17 procent

John Deere worstelt met machine verkoop

23 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Het zit John Deere niet mee met de wereldwijde verkoop van agrarische machines. Omdat de gehele sector in een prijs dip zit reageert de verkoop hierop. Ook de wisselkoersen werken niet mee. Het gevolg is dat de netto verkoop met 17 procent daalde. Tot 6,3 miljard dollar tijdens het eerste financiële kwartaal. De bosbouwsector en financiële tak draaide wel goed.

27

procent

daalt de omzet van John Deere binnen de agrarische sector

John Deere sloot op 31 januari het eerste kwartaal af met een omzet van 386,8 miljoen dollar. Goed voor 1,12 dollar per aandeel. Vorig jaar was dat in dezelfde periode 681,1 miljoen dollar, bij een prijs van 1,81 dollar per aandeel. Het totaal aantal verkopen en overige inkomsten had een volume ter waarde van 6,38 miljard dollar. Een daling van 17 procent ten opzichte van de 7,65 miljard in 2014. Vooral de verkoop van machines had te lijden onder een negatieve stemming op de wereldwijde markt.

De slechte verkoop van vooral agrarische machines wordt gestut door een positief resultaat bij de verkoop van bosbouwmachines en Deere’s financiële services. ‘Vooral de verkoop van grote agrarische machines liep slecht gedurende het eerste kwartaal’, laat voorzitter Samuel Allen weten. Bij de sector agrarisch en tuin & park daalde de verkoop met 27 procent. De omzet ging van 797 miljoen naar 268 miljoen dollar.

De netto verkoop van machines wereldwijd daalde in totaal met 19 procent. De ongunstige wisselkoersen zorgen ervoor dat de omzet negatief wordt beïnvloedt. In Noord-Amerika daalde de verkoop 14 procent. Daarbuiten was dat zelfs 28 procent. Het financiële resultaat voor de ‘equipment operations’ afdeling komt daarom uit op 414 miljoen dollar winst. Een jaar terug was dat nog 891 miljoen. Het netto inkomen ligt op 241 miljoen dollar ten opzichte van 543 miljoen dollar in dezelfde periode van 2014. Het resultaat van de financiële afdeling ging wel omhoog. Van 142 naar 157 miljoen dollar in een kwartaal tijd.

Voor het tweede kwartaal verwacht Deere & Company een verdere terugval in verkopen van 17 procent – ten opzichte van het eerste kwartaal – en 19 procent ten opzichte van vorig jaar. De wisselkoersen hebben naar verwachting een negatief effect van 4 procent op de komende kwartaalcijfers. Het netto inkomen van het financiële jaar 2015 wordt geschat op 1,8 miljard dollar. Voor het gehele jaar 2015 verwacht Deere een teruggang van 23 procent bij de verkoop van agrarische machines.

Ondanks de negatieve trend is er nog geen paniek in de tent. ‘John Deere verwacht ook in 2015 een goede winst te kunnen maken’, laat Allen weten. ‘Naar verwachting kunnen we een beter financieel resultaat vasthouden dan in het verleden het geval was bij lage verkopen.’ Voor de lange termijn blijft JD positief. Een groeiende populatie wereldwijd vergt meer voedsel en dus meer productiviteit. Deere ziet daar kansen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
piet 24 Februari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10862241/John-Deere-worstelt-met-machine-verkoop]John Deere worstelt met machine verkoop[/url]
Graag persbericht wel goed overnemen en vertalen:
'John Deere sloot op 31 januari het eerste kwartaal af met een omzet van 386,8 miljoen dollar. Goed voor 1,12 dollar per aandeel. Vorig jaar was dat in dezelfde periode 681,1 miljoen dollar, bij een prijs van 1,81 dollar per aandeel. Het totaal aantal verkopen en overige inkomsten had een volume ter waarde van 6,38 miljard dollar. Een daling van 17 procent ten opzichte van de 7,65 miljard in 2014.'
Wat is omzet? Wat zijn verkopen? Teruggang in omzet van 681 naar 386 mln is ongeveer 50%.
Verderop ook bij tuin- en parkmachines:
'Bij de sector agrarisch en tuin
Dam 14 April 2015
John deere redt het wel.Want john deere is het beste en mooiste merk ter wereld. Groeten.
Joop 16 April 2015
Goed verhaal
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden