Eerste innovatie na overname

Twee machines aansturen met maar één scherm

24 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Vorig jaar mei nam de Amerikaanse fabrikant Raven het Nederlandse SBG uit Middenmeer over. Naast de naam en het logo veranderde er nog weinig. De Viper 4 Twin terminal is het eerste product dat onder de vlag van beide bedrijven verschijnt. Het scherm kent een aantal innovaties, waaronder de mogelijkheid om zowel trekker als werktuig te besturen.

De Viper 4 Twin kan zowel trekker als werktuig besturen

‘Het eerste tastbare resultaat van de overname’. Zo noemt SBG de Viper 4 Twin zelf. Een 12,1 inch robuust beeldscherm die kan worden gebruikt voor trekker besturing, Twin werktuigbesturing, sectiebesturing of egalisatiewerk. Al deze besturingen zijn geïntegreerd in het nieuwe scherm.

Op de Viper 4 Twin zijn naast de gekende functionaliteiten een aantal extra opties mogelijk: Een uitgebreide teeltregistratie, vastleggen van hoogtekaarten en een speciale module voor het aanleggen van proefvelden of planten op raster. Standaard beschikt het scherm over twee GPS antenne aansluitingen voor zowel de besturing van een trekker als het werktuig.

Standaard kan Viper 4 Twin overweg met het GPS of Glonass signaal. Voor ontvangst van de RTK correctie kan hij worden uitgevoerd met een radiomodem of twee verschillende GSM modems: De bestaande GeoConnect3G model of het Slingshot modem. Die laatste is nieuw. De Viper 4 Twin is compatibel met de bestaande Canbus trekker- of werktuigvoorbereiding. Hij kan daarom probleemloos naast bestaande systemen worden gebruikt.

SBG is inmiddels gestart met de levering van het nieuwe scherm. In de toekomst volgt een ondersteuning voor de Isobus Virtual Terminal, Task Controller, vier camera aansluitingen, online uitwisseling van perceelsgegevens en doseerregeling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden