Aankondiging op Sima

Fabrikanten plannen vooruit voor Agritechnica

27 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Verschillende trekker fabrikanten, waaronder Case IH, John Deere, New Holland en Fendt laten op de Sima show allemaal teasers zien van nieuwe producten die ze later dit jaar zullen lanceren op de Agritechnica. Best crue voor de op een na belangrijkste landbouwbeurs in Europa maar zo zijn de kaarten nu eenmaal geschud. New Holland praat zelfs over een nieuwe CVT die pas in 2017 het levenslicht ziet.

Tijdens hun persconferentie vertelt Case IH tussen neus en lippen door dat het later dit jaar met een nieuwe trekker serie op de markt komt die tussen de huidige Puma en Magnum komt. Voor Europa is dat een belangrijke markt omdat we hier graag trekkers hebben die veel vermogen leveren maar wel compact zijn. Een Magnum valt dan af. De Puma is daarentegen soms wat te licht en, zonder boost levert hij ‘maar’ maximaal 240 pk. In vergelijking met bijvoorbeeld de 280 pk Fendt 828 liggen daar kansen.

Hoe Case de nieuwe serie gaat noemen is niet bekend gemaakt. Schokkend is het nieuws niet want New Holland directeur Carlo Lambro klapte vorig jaar al uit de school. De rode Case krijgt uiteraard een blauw broertje: De T7 HD. Die staat eveneens op de Agritechnica, bevestigt ook de Nederlandse New Holland manager Chris Voets. Nu is de komst van een Puma HD? Ook zeker. Eerder vertelde Lambro dat de nieuwe trekker een CVT-transmissie krijgt en wordt samengesteld uit zowel T7 als T8 onderdelen. Het gaat dan met name om de ruime cabine van de T8.

New Holland presenteerde op hun persbijeenkomst nog meer nieuw. Lambro laat de pers weten dat er een T5 met CVT transmissie in de pijplijn zit. Dat schrijft Profi. Inmiddels zijn de eerste prototypes geconstrueerd. ‘De eerste trekkers zullen eind 2016 in de praktijk gaan werken. De trekker zal voor het eerst op de Agritechnica beurs van 2017 te zien zijn’, laat hij weten. Wat voor transmissie hier in ligt werd niet verteld. Een kleinere versie van New Hollands kaskraker, de Auto Command, of toch iets anders? Op dit moment bieden slechts enkele fabrikanten in dit segment een CVT aan, waaronder Deutz-Fahr en Fendt.

Agco topman Martin Richenhagen staat bekend om zijn opvallende uitspraken. Op de Sima laat hij tijdens een persconferentie weten dat ze in Marktoberdorf momenteel aan een Fendt opraapwagen werken. Daarover liet Fendt directeur Peter-Josef Paffen zich eerder ook al uit. Meer liet de fabrikant niet los. ‘Ik zou zeer verrast zijn wanneer de Fendt opraapwagen geen gouden medaille op de Agritechnica wint’, meent Richenhagen. Gezien het beleid van de beursorganisatie kan hij daar weleens gelijk in krijgen.

De vraag is of Fendt vanuit niets zo’n wagen bouwt of daarvoor een andere fabrikant inschakelt. Het is wel een verdere stap in de richting van het full liner zijn. Inmiddels zijn zo’n 200 Katana hakselaars verkocht. Daarmee heeft het Massey Ferguson voorbij gestreefd binnen het  Agco concern.

Ook John Deere liet niet meer dan een plaatje los over hun opkomende trekker. Dat is er wel een van formaat. De 9RX kniktrekker met vier rupsen gaan we op de Agritechnica in november zien. Dat kondigde de Amerikaanse reus nu al aan op de Sima met een grote poster.

Tijdens een grote persconferentie in augustus vorig jaar liet Deere de 9620RX ‘Four Track’ al even zien. Onder de motorkap ligt naar alle waarschijnlijkheid een Cummins QSX 15 motor die 620 pk vermogen levert. De rest blijft geheim tot in november.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden