Focus op buurland

Rabe breidt productie uit in Frankrijk

2 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse fabrikant Rabe heeft zich na een flinke dip goed her gepositioneerd op de markt. In 2011 werd het noodlijdende concern overgenomen door Grégoire Besson. Een Franse grondbewerkingsgigant. Rabe wordt zoveel mogelijk als een eigen organisatie gerund maar heeft de focus wel stevig op het buurland liggen. Het gaat goed met de verkoop, waardoor een tweede productielocatie in gebruik is genomen.

Rabe ging in 2011 failliet. Inmiddels gaan het voor de wind met vooral verkoop in Frankrijk

Oudgediende Rabe – voorheen bekend als Rabe Werk – werd in 2011 door de Fransen gered, nadat het voor de derde keer failliet ging. Inmiddels probeert het weer op te krabbelen naar hun oude niveau, met behulp van moederbedrijf Grégoire Besson. Om de productie uit te breiden heeft die de fabriek van het kleine merk Souchu-Pinot ter beschikking gesteld. Die is eveneens eigendom van het bedrijf. Daar worden nu de nieuwe schijveneggen van Rabe gebouwd. Ook het productprogramma van Souchu verschijnt nu onder de naam Rabe.

De fabriek in Bad Essen blijft de hoofdlocatie voor Rabe. Hier worden ploegen, cultivators, zaaibedcombinaties, woelers en rotorkopeggen geproduceerd. Ook worden daar de (grote) ploegen voor Grégoire Besson gemaakt. Echter, de recent geïntroduceerde schijveneggen komen nu uit Langeais, midden Frankrijk. De zaaimachines en kunstmeststrooiers bouwt Sulky voor het Duitse merk.

Rabe stelde in januari van dit jaar een nieuwe verkoopleider aan: Simon Schlüchter. Naar eigen zeggen wil hij Rabe weer terugbrengen als full liner binnen de markt van machines voor de grondbewerking en zaaitechniek. Grégoire Besson heeft vijf fabrieken in Frankrijk en één in Italië. Met Rabe is het bedrijf vooral in Oost-Europa actief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden