Voor bemesting en zaaien

RDS terminal toegespitst op precisielandbouw

9 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Fabrikant RDS Technology heeft twee nieuwe Isobus-terminals geïntroduceerd die speciaal zijn ontwikkeld voor het plaats specifiek toedienen van (vaste) mest en zaaizaad. Voor mest is dat de Isocan Apollo en voor zaaimachines de Isocan Artemis. RDS levert de terminals aan OEM’s (Original Equipment Manufacturers) die het vervolgens onder hun eigen merknaam verkopen.

De Isocan Apollo is voor meststrooiers ontwikkeld. De Artemis voor zaaimachines

RDS ziet dat de vraag naar plaats specifiek bemesten met vaste meststoffen of kunstmest sterk toeneemt. Speciaal hiervoor is de Isocan Apollo in het leven geroepen. Die stuurt de bodemketting van een machine aan, gekoppeld aan de rijsnelheid. Voor VRA (variable rate application) zijn ook weegcellen nodig. Die worden ‘dynamisch gekalibreerd’.

Het scherm heeft verder twee aansluitingen voor camera’s en een GPS signaal. RDS biedt als optie de BlackBox GPS-besturing van de Engelse fabrikant Patchwork, voor wie nog geen GPS op de trekker heeft. Wie niet variabel wil strooien, maar de machine wel wil bedienen vanuit de cabine kan voor de M-Spread computer kiezen.

Dezelfde terminal - maar met een andere naam - biedt RDS aan voor gebruik op zaaimachines. Daarvoor heeft het nu de sterk gedateerde Artemis. De nieuwe Isocan Artemis heeft RDS vorig najaar uitgetest. Vanaf dit voorjaar is hij leverbaar voor OEM’s. De terminal is Isobus en kan probleemloos met een Isobus-trekker samenwerken.

De software kan maximaal vier elektrische motors aansturen. Handig voor bijvoorbeeld secties of het toedienen van meerdere producten (zaad, kunstmest, slakkenkorrels). RDS biedt de Isocan ook aan in combinatie met zaaizaadbewaking. Optische sensoren (in de aanvoerleidingen) bekijken de doorstroming en waarschuwen wanneer een probleem optreedt.

Het scherm heeft een 7 inch kleurenscherm met tweemaal zes knoppen aan de zijkant en vier aan de onderzijde. Het scherm zelf is een touchscreen. Alle benodigde software zit in de terminal geïntegreerd. Met behulp van licentiecodes kun je programma’s aanschaffen die bij jouw wensen passen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden