Overname 5% aandelen

Supermiljardair geeft Deere steuntje in de rug

11 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, waar megamiljardair Warren Buffett grootaandeelhouder van is, heeft bekend gemaakt dat het vijf procent van alle aandelen in Deere & Co. heeft gekocht. Om hiervoor plaats te maken werden alle aandelen in Exxon Mobil verkocht, vanwege de extreem lage olieprijzen. Dat schrijft CNBC.

17,1

miljoen

aandelen heeft Buffett in Deere & Co genomen

De flinke investering in John Deere werd half februari door het bedrijf bekend gemaakt, naast een aantal andere nieuwe investeringen. Eind 2014 werd begonnen met het verzamelen van in totaal 17,1 miljoen aandelen. Goed voor 1,51 miljard dollar. Wanneer Buffett ergens in investeert menen beleggers dat dit een goed teken is. Het aandeel Deere & Co steeg dan ook met 1,2 procent.

Om geld vrij te maken voor de investering werden alle 41 miljoen aandelen in Exxon Mobil verkocht. Omdat de olieprijzen sterk zijn gedaald maakt dat bedrijf maar weinig winst.

Warren Buffett is een Amerikaanse zakenman en investeerder. Hij is de op drie na rijkste persoon ter wereld, met een geschat vermogen van 44 miljard dollar. Voor de crisis was dat nog 62 miljard dollar. Toen was Buffett de rijkste man ter wereld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden