Video's live delen met je volgers

Twitter krijgt nieuwe impuls met live streaming

16 Maart 2015 - Niels van der Boom

Hoe up to date wil je al je volgers en vriendjes houden? Daar zullen de meningen over verschillen. Wie niet genoeg heeft aan tweets en Facebook berichtjes kan een stap verder gaan: Live video’s. Die moeten Twitter een nieuwe impuls gaan geven. Ben je iets interessants aan het doen, app erbij en filmen maar. Het staat live op Twitter en volgers kunnen inloggen om jouw video te zien en direct te reageren. Een hoge fun factor, maar met een serieuze insteek.

De Meerkat app laat je live video's opnemen en direct op Twitter streamen

De Amerikaanse app Meerkat doet precies dat: Live video’s schieten en die op Twitter plaatsen. Het is een regelrechte hit in de Verenigde Staten, maar wel een die afgelopen week averij opliep. Vrijdag 13 maart kondigde Twitter namelijk aan het bedrijf Periscope over te hebben genomen. Daarmee kan Twitter zelf live streaming gaan aanbieden. Wellicht om de populariteit van Meerkat te temperen.

De veelbesproken app Meerkat is een idee van de Israëlische technologiestudent Ben Rubin. Die vergaarde een kapitaal van 3,6 miljoen dollar dankzij zijn app Yevvo. Die richt zich op, je raadt het al, live video streaming. Maar, het is de app Meerkat die het maken van live video’s pas echt in het daglicht zet. Mede omdat beroemde personen de app inmiddels hebben omarmt. De app zo’n 120.000 gebruikers. Niet slecht voor een app die slechts twee weken online staat.

De app wordt niet alleen voor onzin gebruikt. Ook serieuze interviews of belangrijke onderwerpen komen voorbij. Binnen de agrarische sector wordt gezocht naar het verbeteren van het contact met de consument. Een live video kan daarbij helpen. Volgens de makers heeft iedereen wel een verhaal te vertellen die ze willen delen met de wereld.

Ook Twitter lijkt het belang van live video streaming in te zien. Nadat Rubin eerst aangaf dat Twitter zo behulpzaam was met de lancering van hun app, kwam vrijdagavond het nieuws dat Twitter zelf met zo’n app komt: Periscope. Die doet exact hetzelfde, maar is iets uitgebreider. Zo kan zowel privé als openbaar worden gestreamd en kun je later video's terugkijken. Bij Meerkat is dat niet mogelijk.

Met de bekendmaking van Twitter’s eigen app werd ook direct de toegang van Meerkat ingedamd. Volgens een woordvoerder omdat Twitter's regels werden geschonden. Zo is het niet langer mogelijk volgers direct jouw live video voor te schotelen en om via Twitter te reageren. In je tijdlijn krijg je alleen nog maar een linkje te zien. Zo kan Meerkat Twitter niet langer als platform gebruiken, wat een flinke deuk oplevert.

De app van Meerkat kun je gratis downloaden in Apple’s app store. Voor Android toestellen is hij (nog) niet beschikbaar. Schiet je een live video, dan wordt direct een linkje getweet om in te loggen. Dat kan via je PC of de app. Of het echt ‘the next big thing’ gaat worden zal de tijd uitwijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden