4 cm nauwkeurigheid

Trimble maakt RTX signaal accurater

20 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor wie de nauwkeurigheid van 15 centimeter bij DGPS niet genoeg is maar ook niet wil betalen voor een RTK correctie kan bij Trimble voor Centerpoint RTX kiezen. Dit signaal is alleen op de CFX-750 terminal leverbaar. De Amerikaanse fabrikant komt in Europa nu met een geupdate versie: RTX-5. Die maakt sneller verbinding en werkt bovendien accurater. De accuratesse bedraagt maximaal 4 centimeter.

De opstarttijd van Centerpoint RTX bedroeg voorheen 30 minuten. Dat is nu slechts 5 minuten

In West-Europa is het mogelijk om binnen 5 minuten een verbinding met het netwerk te krijgen. Daarvoor is geen duur RTK-netwerk nodig of een modem met simkaart en dataverbinding. Wel moet je voor de RTK licentiecode op het CFX-750 scherm betalen. Bevind je je buiten de regio, dan duurt het leggen van een verbinding tot 30 minuten.

Centerpoint RTX is een uitvinding van Trimble, die gebruikt maakt van een GNSS correctie. Voor het signaal zijn geen referentiestations, mobiele data abonnementen of extra hardware nodig benadrukt Trimble. De 4 centimeter afwijking is voldoende voor land klaarmaken, zaaien, oogsten of andere werkzaamheden waar veel precisie voor nodig is.

Ten opzichte van het oude RTX signaal is de nieuwe RTX versie 5.0 tot 80 procent beter (sneller), meent de fabrikant. Voorheen moest je namelijk een half uur wachten tot je verbinding had. Trimble biedt het signaal onder andere in de Benelux aan. Naar eigen zeggen is het uniek dat een signaal, dat loopt via satellieten, binnen 5 minuten is te verbinden.

De nieuwe Centerpoint RTX-5 verbinding is vanaf volgende maand beschikbaar voor Trimble gebruikers. Hiervoor moet je de CFX-750 terminal hebben, een RTK unlock code en op software versie 7 draaien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden