10 jaar spuittechniek

Lemken start bouw fabriekshal voor spuiten

24 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Tegelijk met het begin van de lente staken de bewindvoerders van Lemken op vrijdag 20 maart symbolisch een eerste spade in de grond. Daarmee werd de bouw van een nieuwe fabriekshal in Haren, Duitsland, afgetrapt. Op een 3 hectare groot terrein gaat de Duitse machinefabrikant machines voor de gewasbescherming bouwen. Dit jaar is het tien jaar geleden dat Lemken in die markt stapte met de overname van RTS.

In oktober 2015 moet de productie- locatie voor veldspuiten klaar zijn

De nieuwe fabriek komt op een steenworp afstand van Emmen te staan, vlakbij de A31. Ook ligt het vlakbij de oude locatie in Meppen. Op het drie hectare grootte terrein komt een productieruimte van bijna 10.000 vierkante meter te staan. Daarnaast krijgt het een tentoonstellingshal, kantoorruimten en leslokalen. Allemaal gericht op de gewasbescherming.

In 2005 kocht Lemken de Duitse veldspuiten fabrikant RTS-Pflanzenbautechnik uit Meppen. Zo voegde het veldspuiten toe aan het programma grondbewerkings- en zaaimachines. De start van de bouw was symbolisch, want de contouren van het pand zijn reeds zichtbaar. Vanaf oktober moet de locatie klaar zijn en kunnen er 30 medewerkers aan de slag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden