Tot 17 december

Subsidieregeling op duurzame energie open

31 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag – 31 maart- de subsidieregeling SDE+ geopend. Deze regeling stimuleert de ontwikkeling van duurzame energievoorziening in Nederland. De regeling sluit op 17 december van dit jaar. In totaal is een budget van 3,5 miljard euro beschikbaar voor alle sectoren. Er zijn negen indieningsfases, waarbij het subsidiebedrag per fase oploopt.

3,5

miljard

euro subsidie is beschikbaar

Bedrijven of non-profit organisaties kunnen subsidie aanvragen voor de productie van hernieuwbare energie, warmte, gas of een combinatie van warmte en elektriciteit. Het fasebedrag in euro’s per kWh loopt op gedurende de negen fases. Die begint op 31 maart met 0,07 cent en eindigt op 0,15 cent. De laatste fase zal op 9 november opengesteld worden. De SDE+ regeling sluit 17 december, om 17:00 uur.

Het ministerie van EZ heeft voor de nieuwe subsidieregeling een aantal zaken gewijzigd. Voor agrarische ondernemers is de nieuwe regeling winddifferentiatie voor wind op land van belang. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt in wind op land en wind op verbindende waterkeringen. Dit is afhankelijk van de windsnelheid in het gebied waar de windmolens worden geplaatst. Nederland is hiervoor in vier categorieën ingedeeld.

Een andere wijziging is dat de mogelijkheid tot banking wordt uitgebreid. Is de productie hoger dan de maximaal subsidiabele productie, dan kan dit overschot worden meegenomen naar een volgend jaar. Vraag je een vermogen van 0,5 MW (500 kWp) of meer aan, dan is een haalbaarheidsstudie van het project verplicht. Voor windprojecten moet tevens een windrapport worden toegevoegd.

Vanaf 9 uur vanochtend is het mogelijk de SDE+ subsidie aan te vragen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden