In Verenigd Koninkrijk

Boeren kunnen tot 47.000 euro vangen voor drone

1 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Boeren in het Verenigd Koninkrijk die graag willen investeren in een drone of gewassensoren kunnen flink wat subsidie bij elkaar sprokkelen. Tot 35.000 pond, ruim 47.000 euro, is voor de investering in een gewassensor of UAV te innen. Het programma omvat verschillende categorieën ‘slimme’ technieken zoals sensoren, robots of slimme bewaarsystemen.

47

duizend

euro bedraagt het maximale subsidiebedrag voor een UAV

Tussen maart en juni van dit jaar kunnen agrarische ondernemers een aanvraag indienen bij de Rural Payments Agency. Hoeveel daarvoor maximaal beschikbaar is wordt niet bekend gemaakt. Tot 40 procent van het totale investeringsbedrag wordt vergoed, schrijft Farmers Guardian.

Er zijn twee categorieën. Eén voor ‘grote’ investeringen tussen 35.000 en 1 miljoen pond en één voor kleine investeringen. Het gaat dan om bedragen tussen 2.500 en 35.000 pond. Nog altijd goed voor zo’n 3.300 tot 47.000 euro. UAV’s (drones) en gewassensoren op trekkers en werktuigen vallen hieronder.

De hoge categorie omvat financiering voor agrarische robots die met camera’s en sensoren gewassen kunnen monitoren. Ook bewaarsystemen en water managementsystemen vallen hieronder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden