Omzet en winst verdubbeld

Royal Reesink heeft een prima jaar achter de rug

8 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Royal Reesink heeft een topjaar achter de rug. Het wist zowel de omzet als de winst in 2014 te verdubbelen. Dat heeft voornamelijk te maken met een uitbreiding van de activiteiten wereldwijd. De omzet komt neer op ruim 473 miljoen euro, wat een verdubbeling betekent. De winst voor afschrijvingen steeg met bijna 90 procent, tot 28 miljoen euro.

473

miljoen

omzet behaalde Royal Reesink in 2014. Een verdubbeling

De omzet over 2013 bedroeg bij Royal Reesink 236,6 miljoen euro. De 473 miljoen van afgelopen jaar is dus een verdubbeling. Daarmee lijkt het weinig last te hebben van de malaise binnen de agrarische sector. Het bedrijf steunt op veel pilaren, wat in de recent gepubliceerde jaarcijfers goed is te merken. In januari 2014 werd dealerbedrijf CT Agro in Kazachstan overgenomen. Tien maanden later volgde O. de Leeuw Groentechniek. Beide bedrijven hebben er onder andere voor gezorgd dat de omzet en winst flink omhoog ging.

Binnen de landbouw is Royal Reesink een bekende speler. Reesink Technische Handel is onder andere importeur van Kuhn, Kamps de Wild van Claas en Amazone en Motrac van Linde. In België is het met Packo als Kuhn importeur actief. En, sinds 2014 als Claas importeur CT Agro in Kazachstan. Dit bedrijf heeft een goed debuutjaar achter de rug.

Een andere nieuwe onderneming die Reesink afgelopen jaar aan het bedrijf toevoegde is Kobelco grondverzetmachines. Ook de organisatie Huur&Stuur (verhuur bouwmachines) groeide. Echter, op het gebied van materials handling en de staalactiviteiten is verbetering mogelijk. De bedrijfsresultaten bleven daar achter. Het bedrijfsresultaat na afschrijvingen en amortisatie steeg naar 17,5 miljoen euro, ten opzichte van 10,4 miljoen euro in 2013. Het uiteindelijke nettoresultaat staat op 8,9 miljoen. Flink hoger dan de 4,5 miljoen over 2013. De winst per aandeel steeg daarmee met 2,25 euro, tot 7,10 euro.

Reesink Green Equipment, die zich onder andere richt op de verkoop en service van machines voor de agrarische sector, heeft een redelijk jaar achter de rug. Zeker gezien de lage investeringsbereidheid binnen de sector als gevolg van lage gewasprijzen. In Kazachstan verkocht CT Agro goed, ondanks tegenslagen. Het uiteindelijke resultaat werd positief beïnvloedt door meer verkopen binnen de hoveniers- , golf- en groensector.

Met de komst van meer buitenlandse ondernemingen binnen het bedrijf daalde het marktaandeel voor Nederland qua omzet van 58 naar 53 procent. Zo neemt CT Agro 8 procent op zich. Voor België daalde de omzet van 24 naar 21 procent. Die van Duitsland bleef met 17 procent gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden