Snelle Isobus verbinding vereist

Fabrikanten zetten in op dataoverdracht

14 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) is een samenwerkingsverband waar zeven agrarische fabrikanten bij zijn aangesloten. De AEF heeft recent twee nieuwe projectteams samengesteld die data problemen binnen de sector gaan tackelen. Zo wordt onderzocht hoe data op het perceel het beste kan worden verstuurd en hoe je gemakkelijk grote hoeveelheden data via Isobus kan verzenden.

De AEM start 2 projecten voor draadloze data overdracht in het land en een snellere Isobus

Klanten zien voor deze twee problemen graag oplossingen, schrijft de AEM (Association of Equipment Manufacturers). Deze brancheorganisatie werkt samen met de AEF. 170 agrarische fabrikanten zijn hierbij aangesloten. Draadloze in-field communicatie en een hogere bandbreedte zijn twee veelgehoorde onderwerpen. Twee teams zijn daarom aangesteld, waarbij 14 bedrijven zijn aangesloten, om kennis te leveren. Dat meldt de brancheorganisatie op haar website.

Wireless In-Field Communication, oftewel draadloze gegevensoverdracht op het perceel, is een van de onderwerpen. Zo wordt een geschikte radiofrequentie gezocht – bijvoorbeeld WLAN – om machines met elkaar te laten praten. Het zogenaamde machine-to-machine (M2M).

Aandachtspunten zijn de betrouwbaarheid van het signaal en de encryptie van de data. Met behulp van M2M communicatie kunnen machines met elkaar ‘praten’ terwijl ze samen in het veld bezig zijn. Dit signaal is nodig voor het master en slave systeem – waarbij één machine de ander aanstuurt – of voor de overdracht van gegevens over de positie, snelheid en bewerkte oppervlakte.

Een ander speerpunt voor de technici is een High-Speed Isobus verbinding. Via ‘de bus’ wordt namelijk steeds meer data verstuurt tussen trekker en machine. Een hogere snelheid is daarom vereist. Door de bandbreedte te verhogen hopen ingenieurs Isobus beter te kunnen gebruiken voor het onttrekken van diagnose gegevens, ondersteuning van elektrische aandrijving, M2M communicatie en het verzenden van een draadloos videosignaal.

De AEF is door zeven bedrijven in 2008 opgericht. Deelnemers van het eerste uur zijn onder andere John Deere, Agco, Claas, CNH en Kverneland. AEM heeft in totaal 850 aangesloten fabrikanten. Die zijn actief binnen de sectoren landbouw, mijnbouw, bosbouw, GWW en consumenten elektronica. Vanuit de agrarische sector zijn 170 bedrijven actief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Weet wat u plaatst 15 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10863196/Fabrikanten-zetten-in-op-dataoverdracht]Fabrikanten zetten in op dataoverdracht[/url]
In het bericht op de website van de AEM staat: "The Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) recently announced it has set up two new project teams that will target these challenges."

Heel het verhaal wat je hier dus vertelt over AEM heeft dit en AEM heeft dat slaat dus nergens op. Het enige wat gebeurd is is jij een bericht van de AEM hebt gevonden over iets wat de AEF gaat doen.

Probeer voordat je een artikel plaatst aub te begrijpen wat je schrijft en niet gewoon een bericht over te typen. Zoek bijvoorbeeld het verschil eens op tussen de AEM en de AEF.
Niels 15 April 2015
Klopt helemaal. Ik heb het fout gelezen en opgeschreven. Nu gecorrigeerd.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden