Verlangen naar digitalisering

Loonwerkers werken nog vooral op papier

17 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Loon- en grondverzetbedrijven in Nederland verlangen naar een digitaal systeem om hun werkbonnen mee te kunnen verwerken. Daarmee hopen ze vooral flink op kosten te kunnen besparen. Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cumela. Slechts 5 procent bevindt zich nu al op de digitale weg. De helft maakt gebruikt van een elektronische planning.

5

procent

van de loonbedrijven gebruikt een digitale werkbon

Van alle ondervraagde Cumelabedrijven geeft 70 procent aan geïnteresseerd te zijn om met digitale werkbonnen te gaan werken. Slechts 5 procent doet dit reeds. Binnen nu en drie jaar verwachten de geïnteresseerde dat zij deze techniek binnen hun bedrijf hebben toegepast. De helft van alle ondervraagde ondernemers doet de dagelijkse planning nog steeds schriftelijk.

De reden om over te stappen op een digitaal werkbonnen systeem is in de meeste gevallen uit kostenoverweging. Ruim de helft (56 procent) denk goedkoper uit te zijn. 34 procent wil sneller werken en 33 procent het aantal fouten terugdringen.

Michiel Pouwels, directeur belangenbehartiging bij Cumela Nederland, is positief over de uitkomst van het onderzoek. Hij is verheugd dat ondernemers veel interesse tonen. Daarvoor wil Cumela kennis en ervaring gaan delen. Want, loonwerkers verwachten een plug & play systeem dat zich moeiteloos integreert. Dat is niet de praktijk.

‘Ondernemers moeten beseffen dat ze zelf veel bedenktijd in een digitaal systeem moeten steken die als oplossing werkt. Daarom is het als brancheorganisatie noodzaak ervaringen te volgen en ervaringen te delen.’ Cumela gaat daarom bijeenkomsten organiseren. Niet alleen voor de digitale administratie, maar ook bij datacommunicatie wat betreft precisielandbouw, ligging van kabels en leidingen, machinebesturing en track & tracing.

Een Nederlandse loonwerker die al wel digitaal werkt is Jansen Wijhe. Dit bedrijf startte in 2013 met het Telematics systeem van Claas, waar Boerenbusiness over schreef. Op de hakselaar worden alle gegevens verzameld en aan het perceel en klant gekoppeld. Bij zijn factuur krijgt de klant extra informatie, waar alle details op zijn te zien. Denk aan bewerkte oppervlakte, opbrengst, drogestofgehalte van de snijmaïs en het aantal gewerkte uren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Trecker 19 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10863228/Loonwerkers-werken-nog-vooral-op-papier]Loonwerkers werken nog vooral op papier[/url]
Trecker.com biedt een prima alternatief voor deze problematiek.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden