5.000 hectare

Grimme start met aardappelteelt in Rusland

21 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Russische nieuwswebsite Interfax Russia komt met een opmerkelijk bericht. In de provincie Kaluga, ten westen van Moskou, zou machinefabrikant Grimme zelf aardappelen gaan telen. Nouja telen, de Duitsers gaan in ieder geval nog dit voorjaar 5.000 hectare aardappelen poten. Dat maakte de gouverneur van Kaluga, Anatoly Artamonov, op maandag 20 april bekend.

Artamonov benaderde Grimme al op de Agritechnica in 2013 om voor hem aardappelen te gaan poten in de Oblast Kaluga. Als daadwerkelijk nog 5.000 hectare de grond in moet gaan zal de gouverneur hard op zoek moeten naar pootaardappelen is het idee.

Het nieuwsbericht meldt dat Grimme in de regio momenteel veel pootmachines stil heeft staan. Waarschijnlijk gaat het hier om overtollige voorraad, die niet verkocht wordt. Door deze aan het werk te zetten levert het wat geld op en kunnen telers in de regio door Grimme worden voorgelicht over de juiste manier van poten, meent Artamonov.

Wellicht dat het idee afkomstig is van Grimme’s nieuwe adviesraad, die het bedrijf recent samenstelde. Een groep van ervaren personen – afkomstig uit de agrarische sector – gaat Grimme voorzien van advies wat betreft de bedrijfsstrategie. Ook de aandeelhouders worden ondersteund tijdens de 'generatiewisseling'. Voorzitter van de adviesraad is Philip Freiherr, oud zegsman van KWS. Een tweede lid is Henning Paulsen, die voorheen bij Claas verantwoordelijk was voor de distributie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden