Controle via app

Altijd kunstmest in opslag met niveaumeting

1 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor grootverbruikers van vloeibare meststoffen heeft toeleverancier Van Iperen uit Westmaas (Z-H) de oplossing. Door gebruik te maken van niveaumeting worden de klant en leverancier automatisch ingeseind wanneer de meststoffenvoorraad onder het gewenste niveau komt. Zo kom je als klant nooit zonder te zitten. Via de Mijn Iperen app kun je een oogje in het zeil houden.

Via een app zie je het niveau van de kunstmest tanks.

Van Iperen is zowel in de land- als tuinbouw actief. In die laatste sector wordt het niveaumetingsysteem toegepast. Tuinbouwbedrijven hebben namelijk een vaste opslag voor vloeibare meststoffen. Zij maken jaarrond gebruik van meststoffen, met een piek in het voorjaar en de zomer. Binnen de akkerbouw wordt (nog) geen gebruik van gemaakt van het systeem, omdat akkerbouwers voornamelijk met multiboxen werken en op een paar momenten in het jaar de gehele bemesting uitvoeren.

Van Iperen betrekt de sensortechniek voor het systeem van derden. De gebruiker krijgt een extra optie in zijn Mijn Iperen app. Daarin vindt hij informatie over de het huidige niveau, het verbruik en voor hoeveel dagen er nog voorraad is. Deze informatie wordt overzichtelijk in lijngrafieken weergegeven. De website Mijn Iperen biedt nog een aantal extra opties. Zo kan de klant de dagelijkse metingen inzien en minimumniveau’s instellen, waarbij er onderscheid kan worden gemaakt tussen winter- en zomerniveau’s.

Komt de voorraad onder het vastgestelde niveau, dan worden de meststoffen automatisch besteld via een geautomatiseerde order en door Van Iperen direct geleverd. Het bedrijf heeft het systeem inmiddels bij meer dan vijfhonderd kwekerijen draaien.


In de app zie je overzichtelijk de voorraad van alle kunstmesttanks. Ook kun je het punt aangeven wanneer nieuwe voorraad moet worden besteld.


Het 'historisch' verbruik op jouw bedrijf wordt in een lijngrafiek per product weergegeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden