In 2016 operationeel

AVR gaat machinefabriek uitbreiden

4 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Belgische machinefabrikant AVR uit Roeselare is op 28 april gestart met de bouw van een nieuwe fabriekshal. Vanaf 2016 zullen daar alle getrokken aardappelrooiers uit rollen. Het huidige pand focust zich dan nog louter op de productie van pootmachines en zelfrijdende rooiers.

Vanaf 2016 moet de nieuwe fabriekshal van 10.000m² operationeel zijn

De verkoopaantallen van AVR stegen gestaag gedurende het afgelopen decennia. De fabrikant bereikt nu een kantelpunt, met onder andere de bijkomst van aardappelpootmachines. Op 28 april is daarom de eerste steen gelegd van een nieuwe productielocatie. Die meet 10.000 vierkante meter, en komt achter het huidige pand van 20.000m² te staan.

AVR bouwt in Roeselare op jaarbasis 500 machines. Daarnaast heeft het voor de inschuurtechniek een fabriek in Veendam (Gr.), voorheen Climax. Dit merk nam AVR in 2013 over, om zich als full liner te kunnen profileren. Na de inlijving van het Noorse Underhaug is het plaatje compleet.

De productie van alle getrokken rooimachines verhuizen volgend jaar naar het nieuwe gebouw. In de huidige locatie worden dan alleen nog zelfrijdende rooiers en aardappelpoters gebouwd. De uitbreiding gaat op de lange termijn tevens twintig extra werkplekken opleveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden