Morning Farm Report

App helpt boer met de ochtendplanning

5 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor wie moeite heeft met het maken van een goede planning ’s ochtends vroeg komt het jonge bedrijf Agrible uit de Verenigde Staten met de oplossing. Morning Farm Report geeft je bij de start van je dag direct nuttige informatie over het bedrijf. Hoeveel het heeft geregend, hoe de gewasgroei verloopt en welke percelen het beste kunnen worden bewerkt. Daarvoor kun je zelf functies toevoegen.

Morning Farm Report laat je iedere ochtend weten wat te doen op het bedrijf

Agrible is een nieuw bedrijfje – uit de Amerikaanse staat Illinois - dat zich richt op het maken van software voor de agrarische sector. En dan met name voor ondersteuningssystemen. Bijvoorbeeld over het weer of de gewasopbrengst.

Morning Farm Report is het overkoepelende programma. Hierin draaien losse applicaties zoals Rainfall, Field Intell, Tractor Time of Yield Engine. Agrible richt zich op de Verenigde Staten en vergelijkt data van verschillende gebruikers met elkaar. Dat wordt gedaan op een niveau per plaats, staat en landelijk.

De applicatie Rainfall spreek voor zich. Field Intell houdt ook de tempratuur data bij en bepaalt zo de groei van het gewas. Zowel voor als na het zaaien en poten wordt advies gegeven over het verloop van de groeiomstandigheden. Hiervoor analyseert het langjarige weersgegevens. Op dit moment werkt de app alleen samen met de gewassen maïs en sojabonen.

Een andere applicatie is Tractor Time Logistics. Die werkt niet als planning tool voor je machines, maar heeft nog een extra functie. Op basis van een analyse, waar onder andere weersgegevens en grondmonsters voor worden gebruikt, voorspelt de app welke bewerkingen je de komende veertien dagen het beste uit kunt voeren.  Er zijn vier categorieën: Niets doen, licht werk (rondrijden met een quad) , medium werk (spuiten) of alle werkzaamheden. Tractor Time Logistics kijkt namelijk naar de mogelijke bodemverdichting die kan optreden. Uniek volgens de makers. Is een perceel nog te nat, dan laat de app je dat weten.

Een vierde applicatie die onder Morning Farm Report draait is Yield Engine. Deze app onderscheidt elf verschillende gewassen en geeft je gedurende het seizoen informatie over de potentiële opbrengst. Dit doet het per week en per seizoen. Daarvoor wordt satellietdata gebruikt.

Naast het overkoepelende programma koop je losse modules, voor een periode van een jaar. Je kunt dan onbeperkt percelen invoeren. Maar, sommige modules zijn aan elkaar gelinkt. Zo komt Tractor Time Logistics altijd samen met Rainfall en Field Intel.

Wat het systeem gaat kosten heeft Agrible nog niet bekend gemaakt. Tot het einde van dit jaar kun je gratis van een proefversie gebruik maken. De data en gegevens over de gewassen zijn volledig op Noord-Amerika gericht, maar het idee is niet gek. Een handige mobiele planner (of op de PC) die je iedere ochtend overzichtelijk laat zien wat moet gebeuren. De meeste boeren zullen zich niet door een app laten leiden wanneer wel of niet te gaan spuiten. Morning Farm Report draait op internet en kan dus met je PC of mobiele apparaten worden bediend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden