Van 20 minuten naar 4 uur

Waterstof geeft nieuwe drone extra vlieguren

22 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Drones zijn zeer trendy en worden gezien als gat in de markt. Dat brengt wel met zich mee dat er ook tegen technische problemen wordt aangelopen in het gebruik van de vliegmachine.

Multirotor drones zijn tot nu toe in staat om ongeveer 20 minuten in de lucht te blijven. Althans de gangbare modellen. Die tijd is maar beperkt, zeker als er hele akkerbouwvelden in kaart gebracht moeten worden. Bedrijven die inspecties uitvoeren snakken dan ook naar een drone met een langere accuduur.

Horizon Unmanned Systems (HUS) uit Singapore presenteerde op de grootste vakbeurs voor onbemande systemen, Unmanned Systems 2015, een oplossing voor de te korte accuduur: Een quadcopter op waterstof, genaamd de Hycopter drone. Zonder extra gewicht kan de Hycopter drone een vliegtijd van vier uur garanderen, met een extra kilo aan uitrusting valt de vliegtijd terug naar 2,5 uur, nog steeds indrukwekkend. De langere vliegtijd wordt gerealiseerd door een lichtgewicht brandstofcel. De Hycopter kan 4 liter waterstofgas meenemen.

Het waterstofgas wat benodigd is voor de vlucht wordt opgeslagen in het holle frame van de Hycopter. Door deze slimme vinding hoeft er op de drone geen extra tank voor het waterstofgas gemonteerd te worden. HUS richt zich op bedrijven die mapping surveillance en inspectie uitvoeren. Nadeel van het prototype is dat de Hycopter zo groot is dat hij niet draagbaar is en in een rugzakje vervoert moet worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan Piet van der Meer 22 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10863862/Waterstof-geeft-nieuwe-drone-extra-vlieguren]Waterstof geeft nieuwe drone extra vlieguren[/url]
Waterstof weegt slechts 1/3 van bijvoorbeeld diesel per kWh energie inhoud en 1/50 van batterijen.
Waterstof zou voor de gehele luchtvaart sector een belangrijke gewichtsbesparing kunnen opleveren, hetgeen ook energie besparing betekent. Zelfs de luchtvaart kunnen we met waterstof 0-emissie maken.

Geoeten,

Jan piet van der Meer
Ditecteur NWBA (Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie)
Martin kleintunte 22 Juli 2015
Dus nu toch....... de start van de waterstofeconomie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden