Soepelere regels

Drones zijn met vijf jaar meer dan gewoonte

26 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Nog een aantal jaar en een vluchtje van een drone is de normaalste zaak van de wereld binnen de agrarische wereld. De ondernemer hoeft dan niet meer door het veld te lopen om zijn perceel te controleren. Wat wij zien over een paar jaar is een boer die een besturingssysteem in handen heeft en op zijn erf het gewas in de gaten houdt.

1

juli

is de datum dat regels voor drones worden versoepeld

Op dit moment is het nog zo dat boeren voor iedere vlucht van een drone ontheffing aan moeten vragen. Echter worden de regels vanaf 1 juli versoepeld voor onbemande vliegtuigjes. Boeren hoeven vanaf dan geen ontheffing aan te vragen voor iedere vlucht.

De drones en helikopters kunnen gewassen inspecteren om meer inzicht te krijgen in de stand van de gewassen op dat moment. Ondermeer biomassa en stikstofgehalte kunnen hier uit naar voren komen. Sinds afgelopen week zijn er drie bedrijven die onbemande vliegtuigjes mogen gebruiken. Boeren kunnen de bedrijven inhuren om advies te verkrijgen over de bemesting van het land tot in detail.

Agrifirm is een van de bedrijven die een drone heeft aangekocht en gaat inzetten. Het bedrijf verkondigd dat het honderden euro’s per hectare kan opleveren met een bemestingsplan op maat. De gegevens van de drone worden in het gps-systeem van de trekker en machine ingeladen waarna bemesting zeer nauwkeurig wordt. Ook de NOS kwam met een reportage over de drones.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden