25 miljoen voor Skycatch

Uitzendbureau voor drone piloten in opmars

26 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De wereld van de drones zorgt voor nieuwe initiatieven omtrent het gebruik ervan. Vele industrieën zien het voordeel van het gebruik van drones. Hoewel de FAA in Amerika nog worstelt met de regelgeving van onbemande vliegtuigen wordt er uitzonderingen toegekend aan industrieën. Inmiddels zijn er 400 uitzonderingen op de verbodsregel.

1.000 Piloten bij Skycatch

Startups willen inspelen op deze nieuwe trend van drones. Mocht de trend door pakken dan ligt de hele wereld namelijk open voor bedrijven in de ‘nieuwe’ sector.  Skycatch is zo’n bedrijf dat in wil spelen op de drone sector. Skycatch is een startup uit San Francisco in Amerika. Aangezien de piloten goed om moeten kunnen gaan met de drones en de bediening ervan wil deze startup een uitzendbureau beginnen. Het uitzendbureau is uitsluitend gericht op opgeleide drone piloten. In de sector wordt het bedrijf vergeleken met het bedrijf Uber, wat in Nederland inmiddels verboden is, en wordt het bedrijf gezien als zeer innovatief en interessant.

25

miljoen

dollar van investeerders voor Skycatch

Het bedrijf Skycatch ontving 25 miljoen dollar van investeerders waaronder Google Ventures. Er is dus veel vertrouwen in de startup. Drones zijn duur en goed opgeleide piloten die overweg kunnen met drones kosten veel geld. Hierdoor zien bedrijven in de dronesector een gat in de markt. Om piloten aan het werk te helpen en bedrijven te voorzien van goed geschoolde piloten bemiddeld Skycatch tussen deze twee groepen. De dienst is Workmode genoemd door Skycatch.

Je bent daarom ook niet zomaar piloot bij Skycatch. Om in aanmerking te komen om op uitzendbasis aan het werk te gaan moet een drone piloot een certificaat halen bij Skycatch. Dit is inmiddels door bijna 1.000 piloten behaald. Naast het uitzenden van bedreven piloten bouwt ze zelf de drones en leased ze aan andere bedrijven. Dit is handig gedaan want vervolgens heeft het bedrijf wat de drone leased ook een bedreven piloot nodig, waar Skycatch vervolgens weer om de hoek komt kijken als uitzendbureau.

De FAA heeft Skycatch al toestemming gegeven om de drones in te zetten in de bouw en landbouw. Het bedrijf stuurde ook al drones naar Nepal om daar te assisteren bij reddingsacties naar aanleiding van de aardbevingen. Skycatch hoopt haar werkzaamheden uit te bereiden met inspecties en reddingsacties.

Oftewel Skycatch is een gat in de markt in een markt die sterk groeiende is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Boer biet 4 Juni 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10863907/Uitzendbureau-voor-drone-piloten-in-opmars]Uitzendbureau voor drone piloten in opmars[/url]
Spellingcheck?

- bedizening
- ene markt
Jelle 4 Juni 2015
Bedankt voor de scherpte, na oneindig vaak je eigen teksten lezen mis je soms cruciale dingen. Het is inmiddels aangepast.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden