Veiligere drones

De Nano Tornado veiligste drone ter wereld

27 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De propellers van een drone is het meest gevoelige onderdeel van de machine. Bij ongevallen of momenten dat de drone valt zijn de propellers bij uitstek de onderdelen die het eerst gebreken laten zien. Mensen zijn daarnaast angstig voor de bewegende delen wat de machine voortbeweegt. Dit terwijl drones toch steeds populairder worden onder de mensen.

5

minuten

is de vliegtijd van de Nano Tornado

De Nano Tornado is een nieuw model quadcopter die door Polyhelo in Pasadena, Californië gebouwd is. Deze quadcopter is extra veilig omdat de propellers niet open zijn maar in een soort fan afgesloten zijn. De ontwikkelaars zien als belangrijkste pluspunt dat de propellers niemand kan verwonden. Het maakt de quadcopter uitermate geschikt voor vliegen in kleine en nauwe ruimtes en of met vele obstakels. Doordat de drone stevig en compact is kan hij meegenomen worden in een rugzak voor transport zonder schade aan de machine aan te richten.

De drone stabiliseert zichzelf nadat hij in de lucht geworpen is, bij de landing kan hij veilig landen op een uitgestoken hand. Een groot minpunt van de veilige machine is echter de vliegduur. De vliegtijd van de batterij is maar zeer beperkt met 5 minuten. De Nano Tornado moet nog in de markt gezet worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden