Voor emissiearme eisen

Nieuwe trekkertestbank voor zuinige Fendt

2 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De trekkerfabrikant Agco/Fendt neemt nieuwe testapparatuur voor trekkers in gebruik in Duitsland. Deze nieuwe en modernere testbank moet helpen bij de ontwikkeling van nieuwe trekkers. De testbank moet de fabrikant erop voorbereiden om machines te testen met zuinige en emissiearme eisen in de toekomst.

240

kN

kan de testmodule van Fendt aan

In de testmodule worden akkerbouwwerkzaamheden in zijn totaliteit nagebootst en in deze module kunnen alle voertuighandelingen worden gesimuleerd. De trekkers en of machines worden op een soort rollen gezet welke anders geladen kunnen worden om zo de omstandigheden te creëren welke getest moeten worden. Met aanbouw van machines op de aftakas kan de hele combinatie getest worden. De machines in de testmachine kunnen maximaal 15 ton per as wegen en een last van maximaal 15 ton kan getest worden. De trekkracht per wiel is maximaal 60 kN en een totale trekkracht van 240 kN. Een Fendt 939 Vario heeft als voorbeeld een totale trekkracht van 120 kN.

Deze test biedt boeren meer inzicht over de kracht van de trekker die overgedragen kan worden op weg of de grond. Ook hakselaars en combines van Fendt kunnen getest worden. Weersomstandigheden worden ook nagebootst in de testmodule, zo kunnen extreme weersomstandigheden getest worden met zowel koele als warme klimatologische omstandigheden. Alle testresultaten worden meegenomen in de bouwfase van het betreffende model.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden